Pas­ta met saus van groe­ne groen­ten

(172)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 172

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de helft van de erwten de laatste 2 min. meekoken. Giet de pasta en erwten samen af. Snijd de courgette in blokjes en de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn.
  2. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de courgette en de knoflook 4-5 min. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Voeg de rest van de erwten toe en laat deze al omscheppend in 4-5 min. ontdooien. Voeg de crème fraîche toe en pureer het geheel met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de pasta met de erwten over borden en schenk de groene saus erover. Bestrooi met de kaas, peterselie en pijnboompitten en serveer direct.

bereidingstip:

Is de saus te dik? Verdun hem dan met wat kookvocht van de pasta.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met saus van groene groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met saus van groe­ne groen­ten

1
1
  • 300 g volkoren penne
  • 150 g tuinerwten

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de erwten de laatste 2 min. meekoken. Giet de pasta en erwten samen af.

2
2
  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook
  • 15 g verse peterselie

Snijd de courgette in blokjes en de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de courgette en de knoflook 4-5 min. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

4
4
  • 150 g tuinerwten

Voeg de rest van de erwten toe en laat deze al omscheppend in 4-5 min. ontdooien.

5
5
  • 125 ml crème fraîche

Voeg de crème fraîche toe en pureer het geheel met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 el geroosterde pijnboompitten

Verdeel de pasta met de erwten over borden en schenk de groene saus erover. Bestrooi met de kaas, peterselie en pijnboompitten en serveer direct.

bereidingstip:

Is de saus te dik? Verdun hem dan met wat kookvocht van de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.