Pe­ren­taart

  • gebak
  • 10 stuks
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(253)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak 10 stuks
3 253

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • taartvorm (Ø 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maal het amandelschaafsel fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Snijd de helft van de boter in blokjes. Kneed de bloem, de helft van de basterdsuiker en de in blokjes gesneden boter tot een kruimelig geheel. Splits 2/3 van de eieren. Kneed de dooiers door het bloemmengsel tot het een soepel deeg is (de eiwitten worden verder niet gebruikt). Leg het deeg in plasticfolie 30 min. in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Pers de citroen uit. Smelt de rest van de boter en roer dit door de rest van de suiker, fijngemalen amandelen en het citroensap. Klop hier de rest van de eieren doorheen. Schil de peer, halveer en verwijder het klokhuis.
  3. Vet de taartvorm in. Neem het deeg uit de koelkast en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een plak die iets groter is dan de taartvorm. Bekleed de vorm met het deeg. Verdeel de peren in cirkelvorm over de bodem en verspreid het amandelmengsel zo gelijkmatig mogelijk tussen de peren. Bak de taart in de oven op een rooster in ca. 45 min. gaar.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Perentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pe­ren­taart

1
1
  • 100 g amandelschaafsel
  • 100 g koude boter

Maal het amandelschaafsel fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Snijd de boter in blokjes.

2
2
  • 200 g bloem
  • 100 g basterdsuiker

Kneed de bloem, basterdsuiker en boter tot een kruimelig geheel.

3
3
  • 2 eieren

Splits de eieren. Kneed de dooiers door het bloemmengsel tot het een soepel deeg is (de eiwitten worden verder niet gebruikt).

4
4

Leg het deeg in plasticfolie 30 min. in de koelkast.

5
5

Verwarm de oven voor op 175 °C.

6
6
  • 1 citroen
  • 100 g koude boter
  • 100 g basterdsuiker

Pers de citroen uit. Smelt de boter en roer dit door de suiker, fijngemalen amandelen en het citroensap.

7
7
  • 1 ei
  • 5 peren

Klop hier het ei doorheen. Schil de peer, halveer en verwijder het klokhuis.

8
8
  • 2 g koude boter
  • 2 g bloem

Vet de taartvorm in. Neem het deeg uit de koelkast en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een plak die iets groter is dan de taartvorm.

9
9

Bekleed de vorm met het deeg. Verdeel de peren in cirkelvorm over de bodem en verspreid het amandelmengsel zo gelijkmatig mogelijk tussen de peren.

10
10

Bak de taart in de oven op een rooster in ca. 45 min. gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.