Snel­le piz­za met ge­hakt

Deze Turkse pizza eet je opgerold met knoflooksaus, ijsbergsla en frisse komkommer.

(234)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze Turkse pizza eet je opgerold met knoflooksaus, ijsbergsla en frisse komkommer. 4 personen
3 234

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend rul. Zet het vuur laag, schep de tomatenblokjes erdoor en breng de gehaktsaus op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
  2. Bestrijk de tortilla's dun met de gehaktsaus en bak ze op de bakplaat 2 min. in de hete oven. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Snijd de komkommer in plakjes. Beleg de Turkse pizza met de ijsbergsla en de plakjes komkommer en verdeel er wat knoflooksaus over. Rol de pizza op en serveer direct.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 995 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Snelle pizza met gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le piz­za met ge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie

Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui tot deze glazig ziet.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3
  • 300 g rundergehakt

Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend rul.

4
4
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 tl paprikapoeder

Zet het vuur laag, schep de tomatenblokjes erdoor en breng de gehaktsaus op smaak met paprikapoeder, peper er zout.

5
5
  • 8 tortillawraps

Bestrijk de tortilla's dun met de gehaktsaus en bak ze op de bakplaat 2 min. in de hete oven.

6
6
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 komkommer

Snijd de ijsbergsla in reepjes. Snijd de komkommer in plakjes.

7
7
  • 250 ml knoflooksaus

Beleg de Turkse pizza met de ijsbergsla en de plakjes komkommer en verdeel er wat knoflooksaus over. Rol de pizza op en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.