To­nijn­la­sag­ne

Vergeet gehakt, deze Italiaanse klassieker is óók heel lekker met tonijn.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 470 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(309)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Vergeet gehakt, deze Italiaanse klassieker is óók heel lekker met tonijn. 4 personen
3 309

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel en snipper de ui. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd in stukjes. Maak de courgette schoon en snijd in blokjes. Verhit de olie in een braadpan. Bak de ui, peper en courgette voor 5 min.
  2. Verwarm de oven voor o 200 °C. Voeg de tomatenblokjes met vocht toe aan de courgette en verhit 2 min. mee. Laat de tonijn uitlekken en roer door de saus. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en eventueel zout.
  3. Vet de ovenschaal in. Schep in de ovenschaal een laagje saus. Dek af met lasagnebladen. Herhaal de laagjes saus en lasagnebladen tot ze beiden op zijn. Eindig met saus. Bestrooi de schotel met kaas en laat in het midden van de oven in 30 min. gaar en goudbruin worden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 04-05

Tonijnlasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­nijn­la­sag­ne

1
1
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 2 courgette
  • 3 el (olijf)olie

Pel en snipper de ui. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd in stukjes. Maak de courgette schoon en snijd in blokjes. Verhit de olie in een braadpan. Bak de ui, peper en courgette voor 5 min.

2
2

Verwarm de oven voor o 200 °C.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes
  • 340 g tonijnstukken in olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder

Voeg de tomatenblokjes met vocht toe aan de courgette en verhit 2 min. mee. Laat de tonijn uitlekken en roer door de saus. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en eventueel zout.

4
4

Vet de ovenschaal in.

5
5
  • 200 g lasagnebladen
  • 150 g geraspte kaas

Schep in de ovenschaal een laagje saus. Dek af met lasagnebladen. Herhaal de laagjes saus en lasagnebladen tot ze beiden op zijn. Eindig met saus. Bestrooi de schotel met kaas en laat in het midden van de oven in 30 min. gaar en goudbruin worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.