Luxe zalmsand­wi­ches

Een satéprikker erin en klaar!

(102)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Een satéprikker erin en klaar! 4 personen
3 102

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • satéprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de korstjes van het brood en rooster de sneetjes lichtbruin. Besmeer de helft van de sneetjes met de helft van de mayonaise. Beleg daarvan de helft met zalmplakken. Leg de overige besmeerde broodjes erop.
  2. Besmeer de broodstapeltjes met de rest van de mayonaise en beleg met wat veldslamelange. Bewaar een deel. Dek af met sneetjes brood.
  3. Besmeer de broodstapeltjes met de vispaté en dek af met de laatste sneetjes brood.
  4. Snijd de broodstapeltjes 2 keer diagonaal doormidden zodat per broodstapel 4 driehoekjes ontstaan. Prik aan een satéprikker achtereenvolgens een olijf, tomaatje en driehoekje brood. Verdeel de rest van de veldsla over de bordjes en besprenkel met de dressing. Op elk bordje 2 prikkers leggen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 970 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 52-01

Luxe zalmsandwiches

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Luxe zalmsand­wi­ches

1
1
  • 8 sneetjes casino wit

Snijd de korstjes van het brood en rooster de sneetjes lichtbruin.

2
2
  • 4 sneetjes casino wit
  • 2 el olijfmayonaise

Besmeer de sneetjes met de mayonaise.

3
3
  • 2 sneetjes casino wit
  • 100 g gerookte zalm

Beleg een deel van de sneetjes met zalmplakken.

4
4
  • 2 sneetjes casino wit

Leg de overige besmeerde broodjes erop.

5
5
  • 2 el olijfmayonaise
  • 40 g veldslamelange
  • 2 sneetjes casino wit

Besmeer de broodstapeltjes met de rest van de mayonaise en beleg met wat veldslamelange. Dek af met sneetjes brood.

6
6
  • 125 g vispaté zalm
  • 2 sneetjes casino wit

Broodstapeltjes besmeren met de vispaté en afdekken met de laatste sneetjes brood.

7
7

Broodstapeltjes 2 keer diagonaal doormidden snijden zodat per broodstapel 4 driehoekjes ontstaan.

8
8
  • 8 zwarte olijven
  • 8 romaatjes

Prik aan een satéprikker achtereenvolgens een olijf, tomaatje en driehoekje brood.

9
9
  • 10 g veldslamelange
  • 4 el tuinkruiden sladressing

Verdeel de rest van de veldsla over de bordjes en besprenkel met de dressing. Op elk bordje 2 prikkers leggen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.