Irish cof­fee

Sluit je diner goed af met deze cocktail van koffie en whiskey.

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Sluit je diner goed af met deze cocktail van koffie en whiskey. 4 personen
3 71

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 hittebestendige (Irish coffee) glazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de slagroom met een garde of handmixer niet stijf, maar zo dik en lobbig dat slagroom nog net van de lepel afloopt.
  2. Spoel de glazen om met heet water verdeel de basterdsuiker en whiskey erover. Schenk de koffie erbij en los de suiker al roerend op. Houd de lepel met de bolle kant naar boven vlak boven het glas en schep of schenk met je andere hand de slagroom voorzichtig via de lepel in het glas. Bestuif de slagroom met cacaopoeder.

Tip:

Serveer er een schaaltje met bonbons bij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 20 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Irish coffee

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Irish cof­fee

1
1
  • 250 ml slagroom

Klop de slagroom met een garde of handmixer niet stijf, maar zo dik en lobbig dat slagroom nog net van de lepel afloopt.

2
2
  • 2 tl donkere basterdsuiker
  • 120 ml Irish whiskey
  • 500 ml versgezette sterke koffie

Spoel de glazen om met heet water verdeel de basterdsuiker en whiskey erover. Schenk de koffie erbij en los de suiker al roerend op.

3
3

Houd de lepel met de bolle kant naar boven vlak boven het glas en schep of schenk met je andere hand de slagroom voorzichtig via de lepel in het glas.

4
4
  • 2 tl cacaopoeder

Bestuif de slagroom met cacaopoeder.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.