Taai­taai

Sinterklaas kapoentje, gooi vooral deze taaitaai in mijn schoentje!

  • nagerecht
  • 24 stuks
  • 105 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 15 min. oventijd
(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Sinterklaas kapoentje, gooi vooral deze taaitaai in mijn schoentje! 24 stuks
3 57

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • 24 uitsteekvormpjes (Ø 5-7 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een kom de honing met de helft van de eieren. Zeef de bloem. Schep in een andere kom de gezeefde bloem, kaneel, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, het bakpoeder en het zout om. Schep het bloemmengsel met een houten lepel door het honingmengsel. Roer tot een samenhangend geheel ontstaat. Bestuif je handen met bloem en kneed tot een deegbal. Verpak het deeg in vershoudfolie laat 1 uur in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dik. Steek met de vormpjes figuurtjes uit de taaitaai en leg de figuurtjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop de rest van de eieren los en bestrijk het deeg ermee. Strooi de suiker erover en druk licht aan. Bak de taaitaai in het midden van de oven in 10-15 min. bruin en gaar. Laat afkoelen op het rooster.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 25 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Taaitaai

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Taai­taai

1
1
  • 250 g bloemenhoning
  • 1 ei
  • 350 g bloem

Meng in een kom de honing met het ei. Zeef de bloem.

2
2
  • 1 el gemalen kaneel
  • 1 tl kardemom
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 mespunt zout

Schep in een andere kom de gezeefde bloem, kaneel, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, het bakpoeder en het zout om.

3
3

Schep het bloemmengsel met een houten lepel door het honingmengsel. Roer tot een samenhangend geheel ontstaat.

4
4
  • 2 g bloem

Bestuif je handen met bloem en kneed tot een deegbal. Verpak het deeg in vershoudfolie laat 1 uur in de koelkast rusten.

5
5

Verwarm de oven voor op 200 °C.

6
6
  • 2 g bloem

Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dik.

7
7
  • 1 ei

Steek met de vormpjes figuurtjes uit de taaitaai en leg de figuurtjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk het deeg ermee.

8
8
  • 3 el bruine kandijsuiker

Strooi de suiker erover en druk licht aan. Bak de taaitaai in het midden van de oven in 10-15 min. bruin en gaar. Laat afkoelen op het rooster.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.