Ro­de­kool met ap­pel­tjes

Maak rodekool met appeltjes volgens je eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld kaneel of steranijs toe.

(287)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Maak rodekool met appeltjes volgens je eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld kaneel of steranijs toe. 4 personen
3 287

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snijd in vieren en snijd de harde kern en stronk weg. Snijd of schaaf elk stuk kool langs de snijkanten in lange, smalle reepjes en was deze. Pel de sjalot en steek de kruidnagels erin.
  2. Doe de koolreepjes en sjalot met 1/2 tl zout in een pan. Schenk een bodempje water op de kool en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de rodekool met deksel op pan in 20-25 min. gaar worden.
  3. Schil de appel en snijd in blokjes. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Schep na 10 min. de appel en ontbijtkoek door de rode kool en verwarm mee.
  4. Als de rode kool gaar is, verwijder dan de sjalot met kruidnagels en breng op smaak met rietsuiker, peper en zout.

bereidingstip:

De ontbijtkoek bindt het kookvocht en geeft extra smaak. Binden kan ook door 1-2 eetlepels rijst mee te koken of op het laatst een papje van 1-2 eetlepels maïzena met wat water door de gare kool te roeren. En waarom appeltjes? Het zuur van de appel zorgt ervoor dat de dieprode kleur van de kool niet verloren gaat. Een scheutje azijn geeft hetzelfde effect.

combinatietip:

Lekker bij gestoofde sucadelappen of konijnenbouten.

video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 175 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Rodekool met appeltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool met ap­pel­tjes

1
1
  • 600 g rodekool

Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snijd in vieren en snijd de harde kern en stronk weg.

Kool snijden

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 1 sjalot
  • 4 kruidnagels

Snijd of schaaf elk stuk kool langs de snijkanten in lange, smalle reepjes en was deze. Pel de sjalot en steek de kruidnagels erin.

3
3
  • ½ tl zout

Doe de koolreepjes en sjalot met het zout in een pan. Schenk een bodempje water op de kool en breng aan de kook.

4
4

Draai het vuur laag en laat de rodekool met deksel op pan in 20-25 min. gaar worden.

5
5
  • 1 plak ontbijtkoek
  • 2 friszure appels

Schil de appel en snijd in blokjes. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Schep na 10 min. de appel en ontbijtkoek door de rode kool en verwarm mee.

6
6
  • 1 el rietsuiker

Als de rodekool gaar is, verwijder dan de sjalot met kruidnagels en breng op smaak met rietsuiker, peper en zout.

bereidingstip:

De ontbijtkoek bindt het kookvocht en geeft extra smaak. Binden kan ook door 1-2 eetlepels rijst mee te koken of op het laatst een papje van 1-2 eetlepels maïzena met wat water door de gare kool te roeren. En waarom appeltjes? Het zuur van de appel zorgt ervoor dat de dieprode kleur van de kool niet verloren gaat. Een scheutje azijn geeft hetzelfde effect.

combinatietip:

Lekker bij gestoofde sucadelappen of konijnenbouten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.