Ge­smoor­de spits­kool met ker­rie-ko­kos­saus

(89)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 89

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool. Snijd de kool in 6-8 parten en verwijder de harde kern. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook en currypasta zachtjes 1 min.
  2. Leg de parten spitskool in een pan en bak zachtjes 2 min. per kant. Bestrooi de spitskool met zout en voeg een klein scheutje water toe. Smoor met de deksel op de pan de spitskool zachtjes in 10-15 min. gaar. Leg de spitskoolparten op warme borden en houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Roer de kokosmelk door het smoorvocht en laat inkoken op hoog vuur tot dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de koriander fijn en pel de pistachenootjes. Roer de helft van de koriander erdoor. Schep de saus over de spitskool en bestrooi met de pistachenootjes en de rest van de koriander.

combinatietip:

Serveer met pandanrijst en cassavekroepoek.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gesmoorde spitskool met kerrie-kokossaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­smoor­de spits­kool met ker­rie-ko­kos­saus

1
1
  • 1 spitskool

Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool. Snijd de kool in 6-8 parten en verwijder de harde kern.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el roerbakolie
  • 1 el milde Indiase currypasta

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook en currypasta zachtjes 1 min.

3
3

Leg de parten spitskool in een pan en bak zachtjes 2 min. per kant. Bestrooi de spitskool met zout en voeg een klein scheutje water toe.

4
4

Smoor met de deksel op de pan de spitskool zachtjes in 10-15 min. gaar.

5
5

Leg de spitskoolparten op warme borden en houd warm onder aluminiumfolie.

6
6
  • 200 ml kokosmelk

Roer de kokosmelk door het smoorvocht en laat inkoken op hoog vuur tot dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 10 g verse koriander
  • 55 g pistachenoten

Snijd de koriander fijn en pel de pistachenootjes.

8
8

Roer de helft van de koriander erdoor. Schep de saus over de spitskool en bestrooi met de pistachenootjes en de rest van de koriander.

combinatietip:

Serveer met pandanrijst en cassavekroepoek.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.