Knol­sel­de­rij­soep met lin­zen en spek

(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 94

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In soeppan olie verhitten. Spekreepjes al omscheppend knapperig bruin bakken en op bord scheppen. In bakvet ui 2-3 min. zachtjes bakken. Knoflook en knolselderij op halfhoog vuur 2-3 min. meebakken. Regelmatig roeren. Bouillontabletten en 1 1/4 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en in 15-20 min. zachtjes gaarkoken. Met staafmixer geheel pureren tot gladde soep. Linzen erdoor roeren en nog 2-3 min. meewarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper. Knolselderijsoep met linzen in wijde kommen scheppen. In midden flinke lepel zure room scheppen. Spekjes en koriander erover strooien. Lekker met geroosterd volkoren(stok)brood.

Tip:

prijs per persoon 1.30 (in februari 2005)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.