Lauw­war­me bo­nen­sa­la­de met ana­nas

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In droge koekenpan spekreepjes zachtjes uitbakken. Ui pellen en fijnsnipperen. Tomaten en paprika schoonmaken en in stukjes snijden. Spek uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken. Ui in achtergebleven spekvet goudbruin bakken. Tomaat en paprika toevoegen en 1 min. meebakken. Bonen en ananas afgieten (2 el ananasvocht bewaren). Ananas door groenten scheppen en even meewarmen. Dressing kloppen van olie met ananasvocht en pittig op smaak brengen met zout en peper. Sla mengen met dressing en sla over grote schaal verdelen. Bonen-ananasmengsel erop scheppen. Spekreepjes over salade strooien. Lekker met stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 12-13

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.