Ri­vier­kreef­tjes in court-bouil­lon

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht 4 personen
3 16

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In een steelpan court-bouillon, witte wijn, foelie en laurier tot de helft inkoken. Bouillon zeven. Op smaak brengen met zout en peper en laten afkoelen.
  2. Rivierkreeftjes in koude bouillon doen en aan de kook brengen. Rivierkreeftjes 1/2 minuut zachtjes koken in de bouillon. Intussen in andere pan boter smelten. Rivierkreeftjes met 1 à 2 eetlepels bouillon over vier borden verdelen. Over de rivierkreeftjes nog 1/2 eetlepel gesmolten boter en 1/2 theelepel citroensap scheppen. Direct serveren met vers (warm) stokbrood.

Tip:

Basisrecept court-bouillon: 1 wortel wassen en in plakjes snijden. 1 ui pellen en in ringen snijden. 1 stengel bleekselderij schoonmaken en in stukjes snijden. In pan wortel, ui, bleekselderij, 1 dl droge witte wijn (Alsace Pinot Blanc), 1 laurierblaadje, 2 takjes verse tijm, 8 zwarte-peperkorrels en een snufje zout met 1 liter water aan de kook brengen. Bouillon ca. 30 minuten laten trekken. Bouillon laten afkoelen en zeven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 850 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.