Boeuf Bour­guig­non (stoof­scho­tel met wijn en rund­vlees)

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 520 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 2 u. 45 min. wachten
(554)waardeer
frans hoofdgerecht 4 personen
3 554

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

  1. Snijd het vlees in dobbelstenen. Snipper de ui grof en snijd de peen in blokjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier. Verhit de olie en de helft van de boter in een braadpan. Bak het vlees in gedeelten op hoog vuur bruin. Bestrooi met peper en zout en schep met een schuimspaan uit de pan.
  2. Bak in het braadvet de spekblokjes ca. 5 min. uit. Schep met een schuimspaan uit de pan. Bak de kleine uitjes in het bakvet lichtbruin en schep uit de pan. Bak de uisnippers en wortel ca. 5 min. zachtjes zonder te kleuren. Pers de knoflook erboven.
  3. Roer de bloem erdoor en bak ca. 1 min. zachtjes mee; laat niet te donker worden. Voeg de wijn met scheutjes tegelijk toe en roer erdoor. Voeg de fond, cognac, tijm, ⅗ van de peterselie en laurierblad toe. Breng aan de kook en doe het vlees terug in de pan. Laat het vlees afgedekt in ca. 2 ½ uur op heel laag vuur gaar sudderen; roer af en toe.
  4. Verhit de rest van de boter en bak de champignons rondom bruin. Bestrooi met peper en (weinig) zout. Verwijder de tijm, peterselie en laurier uit het gestoofde vlees. Roer de uitjes, champignons en spek erdoor. Laat nog ca. 15 min. zachtjes sudderen. Breng de stoofpot op smaak met suiker, peper en zout. Knip kort voor het opdienen de rest van de peterselie erboven fijn.

combinatietip:

Lekker met gekookte aardappels en blokjes gebakken brood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 50 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk

Boeuf Bourguignon (stoofschotel met wijn en rundvlees)

terug naar recept

Boeuf Bour­guig­non (stoof­scho­tel met wijn en rund­vlees)

1
1
  • 700 g magere runderlappen
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 175 g champignons

Snijd het vlees in dobbelstenen. Snipper de ui grof en snijd de peen in blokjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier.

2
2
  • 2 el olie
  • 15 g roomboter

Verhit de olie en de boter in een braadpan. Bak het vlees in gedeelten op hoog vuur bruin.

3
3

Bestrooi met peper en zout en schep met een schuimspaan uit de pan.

4
4
  • 125 g magere spekblokjes

Bak in het braadvet de spekblokjes ca. 5 min. uit. Schep met een schuimspaan uit de pan.

5
5
  • 12 sjalotten

Bak de kleine uitjes in het bakvet lichtbruin en schep uit de pan.

6
6
  • 1 teen knoflook

Bak de uisnippers en wortel ca. 5 min. zachtjes zonder te kleuren. Pers de knoflook erboven.

7
7
  • 1 el bloem

Roer de bloem erdoor en bak ca. 1 min. zachtjes mee; laat niet te donker worden.

8
8
  • 300 ml volle rode wijn

Voeg de wijn met scheutjes tegelijk toe en roer erdoor.

9
9
  • 190 ml vleesfond
  • 1 el cognac
  • 1 takje tijm
  • 3 takjes peterselie
  • 1 laurierblaadje

Voeg de fond, cognac, tijm, peterselie en laurierblad. Breng aan de kook en doe het vlees terug in de pan toe.

10
10

Laat het vlees afgedekt in ca. 2 ½ uur op heel laag vuur gaar sudderen; roer af en toe.

11
11
  • 15 g roomboter

Verhit de boter en bak de champignons rondom bruin. Bestrooi met peper en (weinig) zout.

12
12

Verwijder de tijm, peterselie en laurier uit het gestoofde vlees. Roer de uitjes, champignons en spek erdoor. Laat nog ca. 15 min. zachtjes sudderen.

13
13
  • ½ tl suiker
  • 2 takjes peterselie

Breng de stoofpot op smaak met suiker, peper en zout. Knip kort voor het opdienen de peterselie erboven fijn.

combinatietip:

Lekker met gekookte aardappels en blokjes gebakken brood.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.