Rigatoni met pesto en gebakken prei (advertorial)
Spinazie en ricotta vormen een topduo. Combineer met pesto, prei en pijnboompitten en je tovert al helemaal een knaller van een pastagerecht op tafel.
655 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 g
3
2 el
30 g
15 g
40 g
100 g
100 g
125 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2025 nr. 05 - On a roll!
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Halveer ondertussen de preien in de lengte, spoel onder koud stromend water en snijd in dunne halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei 8-10 min. op middelhoog vuur tot zacht en licht gekaramelliseerd. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten met de panko 3-4 min. op middelhoog vuur, roer regelmatig. Laat afkoelen op een bord. Rasp de kaas en snijd de spinazie grof.
Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de pesto, ricotta en 100 ml kookvocht (per 4 personen). Roer de spinazie en prei erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met de pijnboompitten-pangrattato en kaas.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Rigatoni met pesto en gebakken prei (advertorial)
Spinazie en ricotta vormen een topduo. Combineer met pesto, prei en pijnboompitten en je tovert al helemaal een knaller van een pastagerecht op tafel.

hoofdgerecht
4 personen
655 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Halveer ondertussen de preien in de lengte, spoel onder koud stromend water en snijd in dunne halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei 8-10 min. op middelhoog vuur tot zacht en licht gekaramelliseerd. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten met de panko 3-4 min. op middelhoog vuur, roer regelmatig. Laat afkoelen op een bord. Rasp de kaas en snijd de spinazie grof.
Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de pesto, ricotta en 100 ml kookvocht (per 4 personen). Roer de spinazie en prei erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met de pijnboompitten-pangrattato en kaas.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g Grand’Italia rigatoni tradizionali
3 preien
2 el milde olijfolie
30 g pijnboompitten
15 g panko
40 g Parmezaanse kaas
100 g verse spinazie
100 g Grand'Italia Pesto alla Genovese
125 g ricotta




