Rigatoni met pesto en gebakken prei (advertorial)

Spinazie en ricotta vormen een topduo. Combineer met pesto, prei en pijnboompitten en je tovert al helemaal een knaller van een pastagerecht op tafel.

655 kcal

20 min. bereiden

3.7/5

(15)

Ingrediënten

Aantal personen

Aan de slag

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  2. Halveer ondertussen de preien in de lengte, spoel onder koud stromend water en snijd in dunne halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei 8-10 min. op middelhoog vuur tot zacht en licht gekaramelliseerd. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten met de panko 3-4 min. op middelhoog vuur, roer regelmatig. Laat afkoelen op een bord. Rasp de kaas en snijd de spinazie grof.

  4. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de pesto, ricotta en 100 ml kookvocht (per 4 personen). Roer de spinazie en prei erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met de pijnboompitten-pangrattato en kaas.

Wat vond je van dit recept?

Rigatoni met pesto en gebakken prei (advertorial)

Spinazie en ricotta vormen een topduo. Combineer met pesto, prei en pijnboompitten en je tovert al helemaal een knaller van een pastagerecht op tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig