Snipper de rode uien en snijd de selderij fijn. Laat de tonijn uitlekken, maar vang 2 el olie (per 10 viskoekjes) op.
Meng de tonijn, de helft van de ui, ⅓ van de selderij en de eieren door elkaar. Bestrooi met versgemalen peper en kneed tot een samenhangend mengsel.
Maak met vochtige handen koekjes. Verhit de opgevangen olie in een grote hapjespan en bak de tonijnkoekjes 7 min. op middelhoog vuur. keer halverwege.
Snijd ondertussen de komkommer in stukjes van een ½ cm. Meng met de rest van de ui en selderij en ⅔ van de azijn. Meng de mayonaise met de sambal en de rest van de azijn. Serveer de tonijnkoekjes met de salsa en sambalmayo.
Viskoekjes van London Loy
Viskoekjes à la London Loy! London geeft deze viskoekjes wat extra proteïne door er tonijn aan toe te voegen. Serveer ze met een pittige sambalmayo en een frisse komkommersalade om het helemaal af te maken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Viskoekjes van London Loy
Viskoekjes à la London Loy! London geeft deze viskoekjes wat extra proteïne door er tonijn aan toe te voegen. Serveer ze met een pittige sambalmayo en een frisse komkommersalade om het helemaal af te maken.

10 porties
170 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de rode uien en snijd de selderij fijn. Laat de tonijn uitlekken, maar vang 2 el olie (per 10 viskoekjes) op.
Meng de tonijn, de helft van de ui, ⅓ van de selderij en de eieren door elkaar. Bestrooi met versgemalen peper en kneed tot een samenhangend mengsel.
Maak met vochtige handen koekjes. Verhit de opgevangen olie in een grote hapjespan en bak de tonijnkoekjes 7 min. op middelhoog vuur. keer halverwege.
Snijd ondertussen de komkommer in stukjes van een ½ cm. Meng met de rest van de ui en selderij en ⅔ van de azijn. Meng de mayonaise met de sambal en de rest van de azijn. Serveer de tonijnkoekjes met de salsa en sambalmayo.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 porties)
2 rode uien
30 g verse selderij
426 g tonijn in olijfolie
2 middelgrote scharreleieren
1½ el azijn
½ komkommer
5 el mayonaise
1 el sambal badjak