Macaroni 'bolognese'

Geïnspireerd op Italiaanse bolognese maar met een Nederlandse twist. Deze volkorenmacaroni 'bolognese' met gehakt, tomatensaus en kaas gaat er altijd wel in!

690 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 30 min. wachten

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien en snijd de winterpeen en bleekselderij in blokjes van 1 cm. Snijd het ontbijtspek in stukjes en de knoflook fijn.

  2. Verhit de olie in een pan en bak het gehakt en het spek 5 min op hoog vuur goed aan. Voeg de ui, peen en bleekselderij toe en bak nog 5 min. mee. Voeg de knoflook en kruiden toe en bak 1 min. Schenk de passata en melk erbij. Leg de deksel op de pan en laat 30 min. op laag vuur koken.

  3. Kook voor het serveren de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Scheur ondertussen de blaadjes van het basilicum en rasp de kaas. Schep de pasta door de gehaktsaus, verdeel over borden en bestrooi met de kaas en het basilicum.

  • combinatietipLekker met een groene salade.
  • variatietipOok lekker met 'gewone' macaroni.
  • variatietipVervang het het spek en gehakt door plantaardig rulgehakt.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Macaroni 'bolognese'

Geïnspireerd op Italiaanse bolognese maar met een Nederlandse twist. Deze volkorenmacaroni 'bolognese' met gehakt, tomatensaus en kaas gaat er altijd wel in!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Actie uitvoeren

Laat je mening horen!

Ik heb al een AH profiel