Saganaki

Hoewel saganaki eigenlijk een pan is waarin meerdere gerechten worden bereid, gaan de meeste mensen ervanuit dat je met 'saganaki' gebakken Griekse kaas bedoelt. Wat de bedoeling ook is, voor Grieks (en kaas) zijn we altijd in!

200 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de bloem in een diep bord. Dep de feta droog met keukenpapier en wentel door de bloem.

  2. Verwarm de olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Bak de feta in ca. 6 min. lichtbruin. Pas op voor hete spetters! Keer de kaas halverwege voorzichtig om.

  3. Snijd de citroen in parten en serveer bij de feta saganaki.

  • achtergrondinfoSaganaki is de naam van een pan die in Griekenland veel wordt gebruikt. Het is een kleine gietijzeren pan waarin verschillende kleine gerechten worden bereid. Meest bekend is de gebakken kaas. Meestal wordt schapen- of een schapen-geitenkaas gebruikt, zoals kasseri, kefalotyri of kefalograviera. Allemaal kazen die bij ons niet makkelijk verkrijgbaar zijn. Halloumi en feta worden echter ook gebruikt en die zijn overal te vinden en ook heel lekker in dit gerecht. In dit recept gebruiken we feta. Een andere kaas die je zou kunnen gebruiken is manchego. Qua herkomst (Spanje) is dat misschien een beetje gek, maar deze schapenkaas komt aardig in de buurt van eerdergenoemde Griekse kazen.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Saganaki

Hoewel saganaki eigenlijk een pan is waarin meerdere gerechten worden bereid, gaan de meeste mensen ervanuit dat je met 'saganaki' gebakken Griekse kaas bedoelt. Wat de bedoeling ook is, voor Grieks (en kaas) zijn we altijd in!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Actie uitvoeren

Laat je mening horen!

Ik heb al een AH profiel