'Chili con carne' kruiden
Zelf 'chili con carne kruiden' maken? Eitje met dit recept! Binnen 10 minuten is het klaar.
50 kcal
10 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal porties
4 el
4 el
3 el
2 tl
1 el
1 el
1 el
Dit heb je nodig
vijzel
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
september 2023 - september 2023
Rooster het komijn- en korianderzaad op middelhoog vuur in een koekenpan zonder boter of olie ca. 4 min. tot het gaat geuren. Haal uit de pan en maal tot poeder in een vijzel of kruidenmolen.
Meng met het paprikapoeder, de kaneel, cayennepeper, oregano en knoflookpoeder.
- achtergrondinfoChili con carne is Spaans voor 'chili met vlees' en een echt tex-mexgerecht dat zijn oorsprong vindt in Texas, rond 1800 en is zelfs de 'official state dish'. In Amerika zijn er per regio verschillende streek-chili’s en worden er ook chili ‘cook off’s’ gehouden, waar deelnemers proberen een zo intens mogelijke smaak te creëren.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
'Chili con carne' kruiden
Zelf 'chili con carne kruiden' maken? Eitje met dit recept! Binnen 10 minuten is het klaar.

bijgerecht
5 porties
50 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Rooster het komijn- en korianderzaad op middelhoog vuur in een koekenpan zonder boter of olie ca. 4 min. tot het gaat geuren. Haal uit de pan en maal tot poeder in een vijzel of kruidenmolen.
Meng met het paprikapoeder, de kaneel, cayennepeper, oregano en knoflookpoeder.
achtergrondinfo:Chili con carne is Spaans voor 'chili met vlees' en een echt tex-mexgerecht dat zijn oorsprong vindt in Texas, rond 1800 en is zelfs de 'official state dish'. In Amerika zijn er per regio verschillende streek-chili’s en worden er ook chili ‘cook off’s’ gehouden, waar deelnemers proberen een zo intens mogelijke smaak te creëren.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 5 porties)
4 el komijnzaad
4 el korianderzaad
3 el gerookte paprikapoeder
2 tl gemalen kaneel
1 el cayennepeper
1 el oregano
1 el knoflookpoeder
Dit heb je nodig
vijzel




