Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snijd de winterpeen en pastinaak in repen zoals friet. Snijd de tomaten in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de gember dun en snijd fijn. Snijd de koriander fijn.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de bloemkool, winterpeen en pastinaak met de helft van de zonnebloemolie en 2 tl kruidenmix op een bakplaat en bak 18-20 min. in de oven.
Verhit ¼ van de zonnebloemolie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook en gember 2 min. op hoog vuur.
Voeg de tomaten, linzen, overige kruidenmix en het water toe, breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes pruttelen. Voeg indien de dahl te droog wordt nog wat kokend water toe.
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de spinazie 2 min.op hoog vuur.
Voeg de gebakken spinazie toe aan de dahl en serveer met de rijst en geroosterde groenten en bestrooi met koriander.
AH verspakket Indiase dahl met ovengroente
Met dit door Indiase dahl geïnspireerde verspakket met ovengroente, rijst en koriander zet je een waar feestje op tafel. En ook nog eens geheel plantaardig!
35 min. bereiden / 20 min. oventijd
6 ingrediënten
- combinatietipServeer met naanbrood en een lepel kwark of yoghurt.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
AH verspakket Indiase dahl met ovengroente
Met dit door Indiase dahl geïnspireerde verspakket met ovengroente, rijst en koriander zet je een waar feestje op tafel. En ook nog eens geheel plantaardig!

hoofdgerecht
4 personen
35 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snijd de winterpeen en pastinaak in repen zoals friet. Snijd de tomaten in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de gember dun en snijd fijn. Snijd de koriander fijn.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de bloemkool, winterpeen en pastinaak met de helft van de zonnebloemolie en 2 tl kruidenmix op een bakplaat en bak 18-20 min. in de oven.
Verhit ¼ van de zonnebloemolie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook en gember 2 min. op hoog vuur.
Voeg de tomaten, linzen, overige kruidenmix en het water toe, breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes pruttelen. Voeg indien de dahl te droog wordt nog wat kokend water toe.
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de spinazie 2 min.op hoog vuur.
Voeg de gebakken spinazie toe aan de dahl en serveer met de rijst en geroosterde groenten en bestrooi met koriander.
combinatietip:Serveer met naanbrood en een lepel kwark of yoghurt.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 AH Indiase dahl met ovengroente verspakket
15 g verse koriander
300 g basmatirijst
3 el zonnebloemolie
400 ml water
200 g verse spinazie