Verhit de olie op hoog vuur in een ruime pan met dikke bodem. Voeg de popcornmais toe, schep om en doe de deksel op de pan. Zet het vuur laag tot middelhoog als de popcorn gaat ploffen. Schud de pan tussendoor. Als je geen plofjes meer hoort, is de popcorn klaar.
Popcorn maken
Een filmavondje is niet compleet zonder snacks. Dus, ga popcorn maken! Kies jij voor zoete of toch één van de andere smaakjes?
- variatietipPopcorn met poedersuiker: doe 15 g boter in een wok en voeg 1 el poedersuiker en popcorn toe. Roer door en bak 5-7 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig en serveer.
- variatietipPopcorn met honing: meng de nog warme popcorn met 1 el honing en serveer.
- variatietipPopcorn met cayenne- en paprikapoeder: meng een ½ tl gemalen cayennepeper met een ½ tl milde paprikapoeder en een ½ tl zout. Meng de nog warme popcorn erdoor en serveer.
- variatietipPopcorn met Parmigiano reggiano: smelt 50 g boter en meng met 75 g Parmigiano reggiano-poeder en een ½ tl zout. Voeg de popcorn toe, meng erdoor en serveer. Let op, het gerecht is dan niet meer lactosevrij.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Popcorn maken
Een filmavondje is niet compleet zonder snacks. Dus, ga popcorn maken! Kies jij voor zoete of toch één van de andere smaakjes?

bijgerecht
4 porties
105 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie op hoog vuur in een ruime pan met dikke bodem. Voeg de popcornmais toe, schep om en doe de deksel op de pan. Zet het vuur laag tot middelhoog als de popcorn gaat ploffen. Schud de pan tussendoor. Als je geen plofjes meer hoort, is de popcorn klaar.
variatietip:Popcorn met poedersuiker: doe 15 g boter in een wok en voeg 1 el poedersuiker en popcorn toe. Roer door en bak 5-7 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig en serveer.
variatietip:Popcorn met honing: meng de nog warme popcorn met 1 el honing en serveer.
variatietip:Popcorn met cayenne- en paprikapoeder: meng een ½ tl gemalen cayennepeper met een ½ tl milde paprikapoeder en een ½ tl zout. Meng de nog warme popcorn erdoor en serveer.
variatietip:Popcorn met Parmigiano reggiano: smelt 50 g boter en meng met 75 g Parmigiano reggiano-poeder en een ½ tl zout. Voeg de popcorn toe, meng erdoor en serveer. Let op, het gerecht is dan niet meer lactosevrij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
2 el zonnebloemolie
50 g maiskorrels voor popcorn