Snijd de kip om de 2 cm 1½ cm in en leg op een bord. Bestrooi met de chilipoeder, de helft van de milde paprikapoeder, de kurkuma en het zout. Pers de halve citroen uit. Besprenkel de kip met 2 el citroensap (per 4 personen) en masseer alle kruiden goed in. Laat ca.15 min. afgedekt in de koelkast marineren.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het korianderzaad 3-4 min. of totdat het begint te geuren. Schep in de vijzel en stamp fijn.
Rasp de gember en knoflook. Schep samen met het gemalen korianderzaad, de garam masala, fenegriek, peper, de rest van de milde paprikapoeder, de yoghurt en 1½ el olie (per 4 personen) in een grote kom en meng door elkaar. Voeg de kip toe en masseer alles goed in. Dek weer af en laat minimaal 6 uur en het liefst een nacht marineren.
Verwarm de oven voor op 210 °C. Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie, leg daar een rooster op. Haal de kip uit de marinade en schud de overtollige marinade eraf. Meng 1½ el olie (per 4 personen) door de rest van de marinade. Verdeel de kip met het vel naar beneden over het rooster en bak ca. 15 min. in de oven. Haal de kip uit de oven en bestrijk rondom met de rest van de marinade. Keer de kip om en bak nog ca. 15 min. Zet de oven op de hoge grilstand en rooster de kip boven in de oven 7-10 min. tot licht geblakerd.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Snijd de overige citroen in parten. Meng de rest van de olie met de gerookte-paprikapoeder. Bestrijk de bovenkanten van de kip ermee en bak nog ca. 5 min. goudbruin en gaar. Serveer met de rijst en rode ui.
Kip tandoori
Kip tandoori dankt zijn naam aan de Indiase kleioven (tandoor) waarin deze kip oorspronkelijk bereid wordt.
790 kcal
(Voedingswaarden)30 min. bereiden / 30 min. oventijd / 6 uur wachten
17 ingrediënten
- achtergrondinfoKip tandoori dankt zijn naam aan de Indiase kleioven (tandoor) waarin deze kip oorspronkelijk bereid wordt. Kip tandoori heet ook wel 'murgh tandoor' of 'tandoori murgh' en hoort flink gekruid te zijn, maar niet per se pittig. De hoge temperatuur van de tandoor in combinatie met het zuur uit de marinade zorgt ervoor dat het vlees heel sappig blijft.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kip tandoori
Kip tandoori dankt zijn naam aan de Indiase kleioven (tandoor) waarin deze kip oorspronkelijk bereid wordt.

bijgerecht
4 personen
790 kcal
30 min. bereiden
6 uur wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de kip om de 2 cm 1½ cm in en leg op een bord. Bestrooi met de chilipoeder, de helft van de milde paprikapoeder, de kurkuma en het zout. Pers de halve citroen uit. Besprenkel de kip met 2 el citroensap (per 4 personen) en masseer alle kruiden goed in. Laat ca.15 min. afgedekt in de koelkast marineren.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het korianderzaad 3-4 min. of totdat het begint te geuren. Schep in de vijzel en stamp fijn.
Rasp de gember en knoflook. Schep samen met het gemalen korianderzaad, de garam masala, fenegriek, peper, de rest van de milde paprikapoeder, de yoghurt en 1½ el olie (per 4 personen) in een grote kom en meng door elkaar. Voeg de kip toe en masseer alles goed in. Dek weer af en laat minimaal 6 uur en het liefst een nacht marineren.
Verwarm de oven voor op 210 °C. Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie, leg daar een rooster op. Haal de kip uit de marinade en schud de overtollige marinade eraf. Meng 1½ el olie (per 4 personen) door de rest van de marinade. Verdeel de kip met het vel naar beneden over het rooster en bak ca. 15 min. in de oven. Haal de kip uit de oven en bestrijk rondom met de rest van de marinade. Keer de kip om en bak nog ca. 15 min. Zet de oven op de hoge grilstand en rooster de kip boven in de oven 7-10 min. tot licht geblakerd.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Snijd de overige citroen in parten. Meng de rest van de olie met de gerookte-paprikapoeder. Bestrijk de bovenkanten van de kip ermee en bak nog ca. 5 min. goudbruin en gaar. Serveer met de rijst en rode ui.
achtergrondinfo:Kip tandoori dankt zijn naam aan de Indiase kleioven (tandoor) waarin deze kip oorspronkelijk bereid wordt. Kip tandoori heet ook wel 'murgh tandoor' of 'tandoori murgh' en hoort flink gekruid te zijn, maar niet per se pittig. De hoge temperatuur van de tandoor in combinatie met het zuur uit de marinade zorgt ervoor dat het vlees heel sappig blijft.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 scharrelkippenpoten
½ tl chilipoeder
1 tl milde paprikapoeder
1 tl gemalen kurkuma (koenjit)
½ tl zout
1½ citroen
1 tl korianderzaad
40 g verse gember
3 tenen knoflook
½ el garam masala in blikje
2 tl gedroogd fenegriekblad
½ tl versgemalen zwarte peper
200 ml volle yoghurt
4 el arachideolie
300 g basmatirijst
1 rode ui
1 tl gerookte paprikapoeder
Dit heb je nodig
vijzel