Week de havermout minimaal 6 uur of een nacht in ruim water. Giet af (het weekwater wordt niet gebruikt) en spoel de geweekte havermout in een zeef onder koud stromend water.
Doe de haver met het water in de blender. Maal in 2 min. fijn. Schenk het mengsel in delen door de zeef. Druk eventueel met een lepel voorzichtig aan, zodat alle vocht eruit komt.
Breng op smaak met de ahornsiroop. Bewaar afgedekt in de koelkast. Even schudden voor gebruik.
Havermelk
Voor zelfgemaakte haverdrink heb je maar 4 dingen nodig: haver, water, ahornsiroop en een nachtje geduld.
- bewaartipDe haverdrank is afgedekt in de koelkast 5 dagen houdbaar.
- kookstaptipJe kunt ook een kaasdoek gebruiken om de melk te zeven.
- bereidingstipDe ahornsiroop geeft de haverdrank een lichtzoete en iets vollere smaak, maar je kunt het ook weglaten.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Havermelk
Voor zelfgemaakte haverdrink heb je maar 4 dingen nodig: haver, water, ahornsiroop en een nachtje geduld.

4 personen
80 kcal
10 min. bereiden
6 uur wachten
Aan de slag
Week de havermout minimaal 6 uur of een nacht in ruim water. Giet af (het weekwater wordt niet gebruikt) en spoel de geweekte havermout in een zeef onder koud stromend water.
Doe de haver met het water in de blender. Maal in 2 min. fijn. Schenk het mengsel in delen door de zeef. Druk eventueel met een lepel voorzichtig aan, zodat alle vocht eruit komt.
Breng op smaak met de ahornsiroop. Bewaar afgedekt in de koelkast. Even schudden voor gebruik.
bewaartip:De haverdrank is afgedekt in de koelkast 5 dagen houdbaar.
kookstaptip:Je kunt ook een kaasdoek gebruiken om de melk te zeven.
bereidingstip:De ahornsiroop geeft de haverdrank een lichtzoete en iets vollere smaak, maar je kunt het ook weglaten.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g havermout
750 ml water
1 el ahornsiroop
Dit heb je nodig
blender