Lowcarb sushi

Sushirijst = bloemkoolrijst in deze koolhydraatarme sushi.

30 kcal

35 min. bereiden

4.4/5

(17)

Ingrediënten

Aantal porties

Dit heb je nodig

  • sushimatje


september 2019 - september 2019

december 2018 - december 2018

Aan de slag

  1. Meng de bloemkoolrijst met de mayonaise en de wasabi. Snijd de wortels in reepjes van ca. 3 mm dik. Snijd de tonijn in repen van ca. een ½ cm dik. Verdeel de bloemkoolrijst in 5 porties (per 30 stuks). Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de randen 1 cm en aan de bovenkant 5 cm vrij.

  2. Verdeel de worteltjes, tonijn en sojabonen ook in 5 porties en verdeel in een strook over de bloemkoolrijst. Leg er een paar plakjes sushigember op. Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik wat water om de rol dicht te plakken.

  3. Snijd van de zijkanten van de rollen 1-2 cm. Dit wordt niet gebruikt. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken. Serveer met de sojasaus.

  • Low carb sushi van bloemkoolrijst

    Instructievideo - 00:29 min.

Wat vond je van dit recept?

Lowcarb sushi

Sushirijst = bloemkoolrijst in deze koolhydraatarme sushi.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig