Groen­tes­kulls met een bloe­de­rig dip­je

Wow! Wist jij dat groenten er zó griezelig uit kunnen zien?

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Wow! Wist jij dat groenten er zó griezelig uit kunnen zien? 30 stuks
0

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ongeschilde komkommer in plakjes van 1 cm dik. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de helften doormidden. Snijd de bolle kanten van de radijsjes zodat er plakjes van 1 cm dik overblijven.
  2. Snijd alle groenten in de vorm van doodshoofdjes. Maak met een scherp mesje gaatjes als ogen, een driehoekje als neus en een rechthoekje als mond. Prik de doodshoofdjes op cocktailprikkers.
  3. Roer het bietensap door de roomkaas, zodat er een gemarmerd effect ontstaat. Serveer de doodshoofdjes met de dip.

bereidingstip:

Je kunt ook een spuitmondje (ca. Ø 4 mm) gebruiken om de oogjes mee uit te steken.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 15 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 25 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Groenteskulls met een bloederig dipje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­tes­kulls met een bloe­de­rig dip­je

1
1
  • ½ komkommer
  • 1 oranje paprika

Snijd de ongeschilde komkommer in plakjes van 1 cm dik. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de helften doormidden.

2
2
  • 1 bos radijs

Snijd de bolle kanten van de radijsjes zodat er plakjes van 1 cm dik overblijven.

3
3

Snijd alle groenten in de vorm van doodshoofdjes. Maak met een scherp mesje gaatjes als ogen, een driehoekje als neus en een rechthoekje als mond.

4
4

Prik de doodshoofdjes op cocktailprikkers.

5
5
  • 3 el bietensap
  • 125 g verse roomkaas kruiden

Roer het bietensap door de roomkaas, zodat er een gemarmerd effect ontstaat. Serveer de doodshoofdjes met de dip.

bereidingstip:

Je kunt ook een spuitmondje (ca. Ø 4 mm) gebruiken om de oogjes mee uit te steken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.