Ge­vul­de cour­get­te met to­nijn en fe­ta

Supersnel klaar, dit mediterrane gerechtje. En een gegarandeerd succesnummer bij de hele familie!

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Supersnel klaar, dit mediterrane gerechtje. En een gegarandeerd succesnummer bij de hele familie! 2 personen
4 19

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat. Snipper de sjalot en snijd de dille fijn. Snijd de appels in blokjes van een ½ cm (brunoise) en de bleekselderij in dunne boogjes.
  2. Laat de tonijn uitlekken en meng met het courgettevruchtvlees, de sjalot, dille, appel en bleekselderij. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de courgettes met de hummus en het tonijnmengsel. Vekruimel de feta erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
  3. Leg de laatste 5 min. de sneetjes brood naast de courgettes op de bakplaat. Snijd het brood schuin doormidden en serveer samen met de gevulde courgettes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.140 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 9 2016

Gevulde courgette met tonijn en feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de cour­get­te met to­nijn en fe­ta

1
1
  • 2 courgettes

Verwarm de oven voor op 190 °C. Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat.

2
2
  • 1 sjalot
  • ½ bakje dille
  • 1 appel
  • 2 stengels bleekselderij

Snipper de sjalot en snijd de dille fijn. Snijd de appel in blokjes van een ½ cm (brunoise) en de bleekselderij in dunne boogjes.

3
3
  • 160 g tonijnstukken in zonnebloemolie

Laat de tonijn uitlekken en meng met het courgettevruchtvlees, de sjalot, dille, appel en bleekselderij. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 100 g hummus
  • 75 g feta
  • 2 sneetjes witbrood

Vul de courgettes met de hummus en het tonijnmengsel. Verkruimel de feta erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Leg de laatste 5 min. de sneetjes brood naast de courgettes op de bakplaat.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.