Bur­ger met pit­ti­ge saus

Een burger kun je zo lekker maken als je zelf wilt, met deze pittige saus bijvoorbeeld.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een burger kun je zo lekker maken als je zelf wilt, met deze pittige saus bijvoorbeeld. 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Meng de ui, peterselie, knoflookpoeder, augurk, ketchup, mayonaise en tabasco tot een pittige saus.
  2. Gril de hamburgers in 8 min op de barbecue gaar. Keer halverwege. Snijd ondertussen de hamburgerbroodjes doormidden en gril ze kort op de snijkanten op de barbecue tot er grillstrepen ontstaan.
  3. Snijd de tomaten in plakjes. Haal wat blaadjes van de sla. Beleg de onderste helften van de broodjes met de slablaadjes en tomatenplakjes en leg er de hamburgers op. Schep wat saus op de hamburgers en serveer de rest van de saus er in een schaaltje bij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 895 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 8 2016

Burger met pittige saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bur­ger met pit­ti­ge saus

1
1
  • 1 kleine rode ui
  • 10 g platte peterselie

Steek de barbecue aan. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn.

2
2
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 3 el kleine Amsterdamse augurkenblokjes
  • 4 el ketchup
  • 3 el mayonaise
  • 2 tl tabasco chipotle pepper sauce

Meng de ui, peterselie, knoflookpoeder, augurk, ketchup, mayonaise en tabasco tot een pittige saus.

3
3
  • 4 hamburgers

Gril de hamburgers in 8 min op de barbecue gaar. Keer halverwege.

4
4
  • 4 hamburgerbroodjes

Snijd ondertussen de hamburgerbroodjes doormidden en gril ze kort op de snijkanten op de barbecue tot er grillstrepen ontstaan.

5
5
  • 2 tomaten
  • 1 tricolor kluitsla

Snijd de tomaten in plakjes. Haal wat blaadjes van de sla.

6
6

Beleg de onderste helften van de broodjes met de slablaadjes en tomatenplakjes en leg er de hamburgers op.

7
7

Schep wat saus op de hamburgers en serveer de rest van de saus er in een schaaltje bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.