Brood­jes met ja­la­pe­ño's en fe­ta

Deze broodjes met flink wat pit gril je gewoon in de pan. Easy does it!

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Deze broodjes met flink wat pit gril je gewoon in de pan. Easy does it! 4 personen
5 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de jalapeñopepers fijn. Doe met het bakmeel, zout en de helft van de yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 8 porties en duw tot platte broodjes van 8 cm doorsnede.
  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de broodjes in 3-4 min. knapperig en goudbruin. Keer om en besprenkel met de olie. Gril nog 3-4 min.
  3. Snijd de dille fijn. Meng door de rest van de yoghurt en verkruimel de feta erboven. Serveer de broodjes (warm, lauw of koud) met de fetaspread.

bereidingstip:

Deze broodjes kun je ook goed op de barbecue bereiden. Steek de barbecue aan en rooster de broodjes in 6-8 min. goudbruin en gaar. Keer ze halverwege en besprenkel ze dan, net als in de grillpan, met olie.

variatietip:

Je kunt de olie ook nog verder op smaak brengen. Denk aan verse fijngesneden kruiden als dille en koriander of aan gedroogde specerijen als oregano en paprikapoeder.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.055 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 8 2016

Broodjes met jalapeño's en feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­jes met ja­la­pe­ño's en fe­ta

1
1
  • 1 el jalapeñomix

Snijd de jalapeñopepers fijn.

2
2
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • ½ tl zout
  • 200 g Griekse yoghurt

Doe de jalapeñopepers met het bakmeel, zout en yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.

3
3

Verdeel het deeg in 8 porties en duw tot platte broodjes van 8 cm doorsnede.

4
4
  • 1 el extra vierge olijfolie

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de broodjes in 3-4 min. knapperig en goudbruin. Keer om en besprenkel met de olie. Gril nog 3-4 min.

5
5
  • 7½ g dille
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 150 g feta

Snijd de dille fijn. Meng door de rest van de yoghurt en verkruimel de feta erboven.

6
6

Serveer de broodjes (warm, lauw of koud) met de fetaspread.

bereidingstip:

Deze broodjes kun je ook goed op de barbecue bereiden. Steek de barbecue aan en rooster de broodjes in 6-8 min. goudbruin en gaar. Keer ze halverwege en besprenkel ze dan, net als in de grillpan, met olie.

variatietip:

Je kunt de olie ook nog verder op smaak brengen. Denk aan verse fijngesneden kruiden als dille en koriander of aan gedroogde specerijen als oregano en paprikapoeder.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.