Ju­li­us Jas­pers' ri­beye van de bar­be­cue met steak­saus

Grillmasters opgelet: dit vleesrecept is voor jullie! Heerlijk gemarineerd en precies lang genoeg geroosterd.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 335 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht Grillmasters opgelet: dit vleesrecept is voor jullie! Heerlijk gemarineerd en precies lang genoeg geroosterd. 4 personen
2 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan
  • vijzel
  • zeef
  • kom
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Laat de ribeyes op kamertemperatuur komen.
  2. Doe de gerookte-paprikapoeder, peperkorrels, chiliflakes, het venkelzaad en de saffraan in de vijzel en wrijf fijn. Passeer het mengsel door een fijne zeef en wrijf het vlees ermee in. Laat de smaak 15 min. intrekken. Meng ondertussen voor de steaksaus de mierikswortel, ketchup, mosterd, basterdsuiker, worcestershiresauce en honing in een kom.
  3. Leg de ribeyes op de hete grill direct boven de hete houtskool. Keer na 1½-2 min. en gril nog 1½-2 min. op de andere kant voor een rode steak. Laat iets langer liggen voor medium gegaard vlees. Bestrooi het vlees met zout, verpak het losjes in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de steaksaus.

bereidingstip:

Tip van Julius: ‘Ben je een ervaren grillmaster? Dan kun je deze ribeyes ook “cavemanstyle” bereiden; voor mij de ultieme manier van barbecueën. Het vlees gaat daarbij rechtstreeks op de houtskool, die ik van tevoren even heb schoongeblazen met de föhn van m’n vrouw.’

combinatietip:

Lekker met courgettes van de barbecue.

video

Vij­ze­len

Instructievideo - 01:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 305 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Julius Jaspers' ribeye van de barbecue met steaksaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ju­li­us Jas­pers' ri­beye van de bar­be­cue met steak­saus

1
1
  • 4 ribeye steaks

Steek de barbecue aan. Laat de ribeyes op kamertemperatuur komen.

2
2
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder zoet
  • 1 tl zwarte-peperkorrels
  • ½ tl chiliflakes
  • 1 tl venkelzaad
  • 6 saffraandraadjes

Doe de gerookte-paprikapoeder, peperkorrels, chiliflakes, het venkelzaad en de saffraan in de vijzel en wrijf fijn.

Vijzelen

Instructievideo

01:06 min.

3
3

Passeer het mengsel door een fijne zeef en wrijf het vlees ermee in. Laat de smaak 15 min. intrekken.

4
4
  • 30 g geraspte mierikswortel
  • 30 g tomatenketchup
  • 30 g dijonmosterd
  • 30 g donkere basterdsuiker
  • 30 g worcestershiresauce
  • 15 g honing

Meng ondertussen voor de steaksaus de mierikswortel, ketchup, mosterd, basterdsuiker, worcestershiresauce en honing in een kom.

5
5

Leg de ribeyes op de hete grill direct boven de hete houtskool.

6
6

Keer na 1½-2 min. en gril nog 1½-2 min. op de andere kant voor een rode steak. Laat iets langer liggen voor medium gegaard vlees.

Vlees grillen op de barbecue

Instructievideo

02:53 min.

7
7

Bestrooi het vlees met zout, verpak het losjes in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de steaksaus.

bereidingstip:

Tip van Julius: ‘Ben je een ervaren grillmaster? Dan kun je deze ribeyes ook “cavemanstyle” bereiden; voor mij de ultieme manier van barbecueën. Het vlees gaat daarbij rechtstreeks op de houtskool, die ik van tevoren even heb schoongeblazen met de föhn van m’n vrouw.’

combinatietip:

Lekker met courgettes van de barbecue.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.