Bor­rel­brood

Warm, knapperig brood met kaas, boter en verse kruiden vraagt om een feestelijke borrel.

  • bijgerecht
  • 10 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Warm, knapperig brood met kaas, boter en verse kruiden vraagt om een feestelijke borrel. 10 personen
4 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C of steek de barbecue aan. Snijd het brood aan de bovenkant diagonaal in, maar snijd niet helemaal door. Laat 3 cm tussen de sneden. Snijd haaks erop het brood nogmaals aan de bovenkant in, zodat je een ruitpatroon hebt.
  2. Smelt de boter in een pannetje en laat iets afkoelen. Snijd ondertussen de kaas in dunne plakjes en halveer ze in de lengte. Snijd de peterselie fijn en meng door de boter. Sprenkel de gesmolten peterselieboter tussen de sneden van het brood. Verdeel de kaas ertussen.
  3. Leg het brood op een stuk aluminiumfolie en bak 15 à 20 min. in de oven of gril 20 min. op de barbecue met de deksel erop. Neem uit de oven of van de barbecue, verwijder de folie en leg het brood op een serveerplank. Zo kan iedereen zelf stukjes afscheuren.

variatietip:

Varieer eens met basilicum in plaats van peterselie. Ook lekker: Zaanlander 35+ jong belegen in plaats van camembert.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 385 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Borrelbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bor­rel­brood

1

Verwarm de oven voor op 180 °C of steek de barbecue aan.

2
  • 1 speltbrood

Snijd het brood aan de bovenkant diagonaal in, maar snijd niet helemaal door. Laat 3 cm tussen de sneden.

3

Snijd haaks erop het brood nogmaals aan de bovenkant in, zodat je een ruitpatroon hebt.

4
  • 100 g knoflookboter
  • 250 g camembert

Smelt de boter in een pannetje en laat iets afkoelen. Snijd ondertussen de kaas in dunne plakjes en halveer ze in de lengte.

5
  • 15 g peterselie

Snijd de peterselie fijn en meng door de boter. Sprenkel de gesmolten peterselieboter tussen de sneden van het brood. Verdeel de kaas ertussen.

6

Leg het brood op een stuk aluminiumfolie en bak 15 à 20 min. in de oven of gril 20 min. op de barbecue met de deksel erop.

7

Neem uit de oven of van de barbecue, verwijder de folie en leg het brood op een serveerplank. Zo kan iedereen zelf stukjes afscheuren. Lekker!

variatietip:

Varieer eens met basilicum in plaats van peterselie. Ook lekker: Zaanlander 35+ jong belegen in plaats van camembert.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.