Pit­ti­ge gem­ber-so­ja­ma­ri­na­de

Krijg je bezoek dat van pittig houdt? Marineer je stukjes zalm in deze smaakmaker, succes verzekerd!

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht Krijg je bezoek dat van pittig houdt? Marineer je stukjes zalm in deze smaakmaker, succes verzekerd! 4 personen
3 3

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng de gembersiroop, sojasaus, sesamolie, ketchup en sriracha tot een marinade.

bereidingstip:

In plaats van de srirachasaus kun je ook een halve eetlepel harissa (pittige kruidenpasta) gebruiken.

combinatietip:

Snijd 600 g zalmfilet in 4 stukken. Meng de marinade erdoor. Laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren. Gril ca. 4 min. op het minst warme deel van de barbecue. Keer halverwege.

combinatietip:

Lekker bij varkensvlees, kip en vis.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 535 mg
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige gember-sojamarinade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge gem­ber-so­ja­ma­ri­na­de

1
1
  • 2 el gembersiroop
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 el ketchup
  • ½ el sriracha sauce

Meng de gembersiroop, sojasaus, sesamolie, ketchup en sriracha tot een marinade.

bereidingstip:

In plaats van de srirachasaus kun je ook een halve eetlepel harissa (pittige kruidenpasta) gebruiken.

combinatietip:

Snijd 600 g zalmfilet in 4 stukken. Meng de marinade erdoor. Laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren. Gril ca. 4 min. op het minst warme deel van de barbecue. Keer halverwege.

combinatietip:

Lekker bij varkensvlees, kip en vis.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.