No­ris­co­nes met wa­sa­bi-hüt­ten­kä­se

Hartige, oosters getinte scones met een vleugje kruidig zeewier. Lekker met de pikant-romige dip.

  • brunch
  • 10 stuks
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 12 min. oventijd
(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch Hartige, oosters getinte scones met een vleugje kruidig zeewier. Lekker met de pikant-romige dip. 10 stuks
3 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Rasp de kaas. Knip de norivellen met een schaar in kleine stukjes. Meng het bakpoeder en zout met het zelfrijzend bakmeel en werk met je vingers snel de boter erdoor. Meng de kaas erdoor. Voeg de karnemelk toe. Kneed kort tot een samenhangend deeg. Kneed de fijngesneden nori er snel in delen doorheen.
  2. Bestuif je handen met wat bakmeel en vorm een dikke rol van het deeg. Snijd in 10 gelijke stukken. Leg de stukken op de snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met de extra karnemelk. Bestrooi met het sesamzaad en bak in het midden van de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Meng ondertussen de hüttenkäse met de wasabi. Serveer de scones met de wasabihüttenkäse.

combinatietip:

Lekker met geroerbakte zeekraal.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 420 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid

Noriscones met wasabi-hüttenkäse

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

No­ris­co­nes met wa­sa­bi-hüt­ten­kä­se

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 2 norivellen
  • 100 g Parmezaanse kaas

Rasp de kaas. Knip de norivellen met een schaar in kleine stukjes.

3
3
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 g zout
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 g boter

Meng het bakpoeder en zout met het zelfrijzend bakmeel en werk met je vingers snel de boter erdoor. Meng de kaas erdoor.

4
4
  • 175 ml karnemelk

Voeg de karnemelk toe. Kneed kort tot een samenhangend deeg. Kneed de fijngesneden nori er snel in delen doorheen.

5
5

Bestuif je handen met wat bakmeel en vorm een dikke rol van het deeg. Snijd in gelijke porties.

6
6

Leg de stukken op de snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met wat extra karnemelk.

7
7
  • 2 el sesamzaad

Bestrooi met het sesamzaad en bak in het midden van de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.

8
8
  • 200 g hüttenkäse
  • 1 tl wasabipasta

Meng ondertussen de hüttenkäse met de wasabi. Serveer de scones met de wasabihüttenkäse.

combinatietip:

Lekker met geroerbakte zeekraal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.