Pul­led duck springrolls

Franse klassieker meets oosterse keuken: gekonfijte eend in heerlijk knapperig gebakken loempia’s.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht Franse klassieker meets oosterse keuken: gekonfijte eend in heerlijk knapperig gebakken loempia’s. 32 stuks
4 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de loempiavellen ontdooien. Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Doe ondertussen de eend in een pan en verwarm 10 min. op laag vuur. Neem van het vuur en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar en van het bot.
  2. Meng het vlees met de specerijen. Snijd ondertussen de shiitake in reepjes en de salade-ui in de lengte in 4 gelijke stukken. Snijd deze stukken in de lengte in reepjes.
  3. Hak de pinda’s fijn. Leg een loempiavel op het werkblad met een punt naar je toe. Leg 1 el vlees iets onder het midden van het vel. Leg er wat shiitake, salade-ui, pinda’s en kiemgroente op. Vouw de punt over de vulling. Rol de loempia op tot de helft van het vel. Klap de 2 punten aan de zijkanten naar binnen.
  4. Bestrijk de bovenste punt van het loempiavel met wat water en rol de loempia zo strak mogelijk op. Maak zo nog 31 loempia's.
  5. Frituur 4 loempia’s per keer in 6 min. goudbruin en krokant. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest en serveer de loempia’s met (zelfgemaakte) chilisaus.

combinatietip:

Zelf zoete chilisaus maken? Kijk elders op de website voor het recept.

Tip:

Zijn 32 loempia’s te veel? Of heb je geen ruimte in je vriezer? Dan kun je de hoeveelheden ook halveren. Gebruik de 2 overgebleven gekonfijte eendenbouten in een pittige tomatensaus met tagliatelle en groene asperges.

bewaartip:

Je kunt de loempia’s ook heel goed invriezen. Bewaar de nog niet gefrituurde loempia’s in een afsluitbare plastic zak maximaal 3 maanden in de vriezer. Frituur de bevroren loempia’s ca. 8 min.

video

Fri­tu­ren

Instructievideo - 01:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid

Pulled duck springrolls

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pul­led duck springrolls

1
1
  • 32 loempiavellen

Laat de loempiavellen ontdooien.

2
2
  • 2 liter arachideolie

Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.

3
3
  • 1240 g gekonfijte eendenbouten

Doe ondertussen de eend in een pan en verwarm 10 min. op laag vuur. Neem van het vuur en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar en van het bot.

4
4
  • 1 el 5 spices
  • 120 g pittige kiemgroente

Meng het vlees met de specerijen. Meng de kiemgroente door elkaar.

5
5
  • 200 g shiitakes
  • 6 salade-uitjes

Snijd ondertussen de shiitakes in reepjes en de salade-ui in de lengte in 4 gelijke stukken. Snijd deze stukken in de lengte in reepjes.

6
6
  • 6 el gezouten pinda's

Hak de pinda’s fijn. Leg een loempiavel op het werkblad met een punt naar je toe.

7
7

Leg 1 el vlees iets onder het midden van het vel. Leg er wat shiitakes, salade-ui, pinda’s en kiemgroente op.

8
8

Vouw de punt over de vulling. Rol de loempia op tot de helft van het vel. Klap de 2 punten aan de zijkanten naar binnen.

9
9

Bestrijk de bovenste punt van het loempiavel met wat water en rol de loempia zo strak mogelijk op. Maak zo ook de rest van de loempia's.

10
10

Frituur 4 loempia’s per keer in 6 min. goudbruin en krokant. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Frituren

Instructievideo

01:34 min.

11
11

Herhaal met de rest en serveer de loempia’s met (zelfgemaakte) chilisaus.

combinatietip:

Zelf zoete chilisaus maken? Kijk elders op de website voor het recept.

bewaartip:

Je kunt de loempia’s ook heel goed invriezen. Bewaar de nog niet gefrituurde loempia’s in een afsluitbare plastic zak maximaal 3 maanden in de vriezer. Frituur de bevroren loempia’s ca. 8 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.