Ro­mi­ge spa­ghet­ti met pan­grat­ta­to

De crunchy knoflook-kruidentopping maakt dit pastagerecht echt af.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De crunchy knoflook-kruidentopping maakt dit pastagerecht echt af. 4 personen
3 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan ruim water met zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes in 6 min. uit.
  2. Verhit ondertussen in een andere koekenpan de spinazie à la crème. Voeg als de spinazie warm is, in delen de verse spinazie toe en laat slinken. Meng de kruidenkaas erdoor en houd warm op laag vuur. Roer regelmatig.
  3. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat voor de pangrattoto het bakvet in de pan en voeg de knoflook, kruiden en panko toe. Bak in 3 min. goudbruin op middelhoog vuur. Giet de spaghetti af en doe in een schaal. Schep de spinaziesaus erop en bestrooi met de spekjes. Bestrooi met een deel van de pangrattato. Serveerde rest van de pangrattoto er apart bij.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.465 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 4 2016

Romige spaghetti met pangrattato

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge spa­ghet­ti met pan­grat­ta­to

1
1
  • 300 g spaghetti

Breng een pan ruim water met zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 200 g spekreepjes

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes in 6 min. uit.

3
3
  • 450 g spinazie à la crème

Verhit ondertussen in een andere koekenpan de spinazie à la crème.

4
4
  • 300 g gewassen spinazie
  • 125 g kruidenkaas light

Voeg als de spinazie warm is, in delen de verse spinazie toe en laat slinken. Meng de kruidenkaas erdoor en houd warm op laag vuur. Roer regelmatig.

5
5
  • 1 teen knoflook

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 50 g panko breadcrumbs

Laat voor de pangrattoto het bakvet in de pan en voeg de knoflook, kruiden en panko toe. Bak in 3 min. goudbruin op middelhoog vuur.

7
7

Giet de spaghetti af en doe in een schaal. Schep de spinaziesaus erop en bestrooi met de spekjes.

8
8

Bestrooi met een deel van de pangrattato. Serveerde rest van de pangrattoto er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.