Romige spaghetti met pangrattato
De crunchy knoflook-kruidentopping maakt dit pastagerecht echt af.
575 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 g
200 g
450 g
300 g
125 g
1 teen
1 el
50 g
Dit heb je nodig
keukenpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 4 2016 - Receptkaarten Allerhande 4 2016
Breng een pan ruim water met zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes in 6 min. uit.
Verhit ondertussen in een andere koekenpan de spinazie à la crème. Voeg als de spinazie warm is, in delen de verse spinazie toe en laat slinken. Meng de kruidenkaas erdoor en houd warm op laag vuur. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat voor de pangrattoto het bakvet in de pan en voeg de knoflook, kruiden en panko toe. Bak in 3 min. goudbruin op middelhoog vuur. Giet de spaghetti af en doe in een schaal. Schep de spinaziesaus erop en bestrooi met de spekjes. Bestrooi met een deel van de pangrattato. Serveerde rest van de pangrattoto er apart bij.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Romige spaghetti met pangrattato
De crunchy knoflook-kruidentopping maakt dit pastagerecht echt af.

hoofdgerecht
4 personen
575 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan ruim water met zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes in 6 min. uit.
Verhit ondertussen in een andere koekenpan de spinazie à la crème. Voeg als de spinazie warm is, in delen de verse spinazie toe en laat slinken. Meng de kruidenkaas erdoor en houd warm op laag vuur. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat voor de pangrattoto het bakvet in de pan en voeg de knoflook, kruiden en panko toe. Bak in 3 min. goudbruin op middelhoog vuur. Giet de spaghetti af en doe in een schaal. Schep de spinaziesaus erop en bestrooi met de spekjes. Bestrooi met een deel van de pangrattato. Serveerde rest van de pangrattoto er apart bij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g spaghetti
200 g magere gerookte spekreepjes
450 g diepvries spinazie à la crème
300 g spinazie (gewassen)
125 g kruidenkaas light
1 teen knoflook
1 el gedroogde Provençaalse kruiden
50 g panko Japans paneermeel
Dit heb je nodig
keukenpapier




