Mos­hik Roths ge­stoom­de dim­sums ge­vuld met groen­te­ge­hakt

Koken als een 2-sterrenchef? Dat kan!

  • borrelhapje
  • 4 personen
  • 575 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch borrelhapje Koken als een 2-sterrenchef? Dat kan! 4 personen
2 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • stoommandje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng het rijstmeel, de bloem en het tapioca meel met het koude kraanwater in een mengkom. Klop met de staafmixer tot een glad beslag. Voeg het kokende water en de arachideolie toe. Meng met de staafmixer en laat minimaal 30 min. in de koelkast rusten. Tip: Je kunt ook 20 kant-en-klare wontonvellen gebruiken in plaats van zelfgemaakte pannenkoekjes.
  2. Snipper voor de vulling de sjalotten en snijd de shiitakes in dunne plakjes. Verhit de rest van de arachideolie in een koekenpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de shiitakes toe en bak nog 2 min. Voeg het gehakt, de sojasaus, oestersaus en mirin toe en bak nog 2 min.
  3. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en voeg toe. Snijd de koriander grof en schep erdoor. Laat afkoelen.
  4. Zet een koekenpan met een laag water op hoog vuur. Zet de stoommand (bodem bedekt met een siliconenmatje) erin. Zorg dat de bodem van het stoommandje het water niet raakt. Schep een soepopscheplepel beslag op het siliconen matje en verdeel door de stoommand te draaien het beslag over het matje tot een flinterdunne pannenkoek. Leg de deksel erop en laat 4 min. stomen. Schenk extra kokend water in de pan, indien nodig. Neem het siliconenmatje uit de stoommand en steek zoveel mogelijk deegcirkels uit de pannenkoek. Leg ze op een extra siliconenmatje. Maak zo in totaal 12 deegcirkels. (Of gebruik 20 kant-en-klare wontonvellen. Schep de vulling erop, bestrijk rondom met water en vouw de buitenste randen naar boven en naar elkaar toe. Druk goed aan, zodat alle lucht eruit is.)
  5. Schep op het midden van elke deegcirkel 1 theelepel vulling. Vouw het deeg tot een halve cirkel en vorm er een bundeltje van. Maak zo nog 11 bundeltjes.
  6. Knip 12 lange sprietjes van het bieslookplantje en leg ze 10 sec. in een laag kokend water. Wikkel de sprietjes bieslook om de dimsum.
  7. Meng voor de dipsaus de rest van de sojasaus met de rijstazijn, sesamolie en het sesamzaad. Serveer de dimsum met de dipsaus.

bereidingstip:

Je kunt ook 20 kant-en-klare wontonvellen gebruiken in plaats van zelfgemaakte pannenkoekjes. Schep de vulling erop, bestrijk rondom met water en vouw de buitenste randen naar boven en naar elkaar toe en druk goed aan. Druk alle lucht eruit.

Tip:

Knip een siliconenmatje precies op maat van de bodem van het stoommandje. Heb je een stoomoven? Dan kun je het beslag over een met een siliconenmat beklede bakplaat verdelen en 3 min. in de oven stomen.

serveertip:

Serveer de dimsum in een klein stoommandje bedekt met bananenblad.

video

Mos­hik Roth - ge­stoom­de dim­sums

Allerhande kookt met... - 05:30 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.850 mg
  • vezels 5 g
Tags

Moshik Roths gestoomde dimsums gevuld met groentegehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mos­hik Roths ge­stoom­de dim­sums ge­vuld met groen­te­ge­hakt

1
1
  • 195 g rijstmeel
  • 50 g bloem
  • 50 g tapioca meel
  • 360 ml kraanwater

Meng het rijstmeel, de bloem en het tapioca meel met het koude kraanwater in een mengkom. Klop met de staafmixer tot een glad beslag.

Tip: Je kunt in plaats van zelfgemaakte pannenkoekjes ook 20 kant-en-klare wontonvellen gebruiken.

2
2
  • 100 ml kokend water
  • 2 el arachideolie

Voeg het kokende water en de arachideolie toe. Meng met de staafmixer en laat minimaal 30 min. in de koelkast rusten.

3
3
  • 2 sjalotten
  • 100 g shiitakes

Snipper voor de vulling de sjalotten en snijd de shiitakes in dunne plakjes.

4
4
  • 2 el arachideolie

Verhit de rest van de arachideolie in een koekenpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de shiitakes toe en bak nog 2 min.

5
5
  • 175 g &samhoud Tomeato gehakt
  • 3 el Japanse sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 2 el mirin

Voeg het gehakt, de sojasaus, oestersaus en mirin toe en bak nog 2 min.

6
6
  • 1 sinaasappel
  • 8 g verse koriander

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en voeg toe. Snijd de koriander grof en schep erdoor. Laat afkoelen.

7
7

Zet een koekenpan met een laag water op hoog vuur. Zet de stoommand (bodem bedekt met een siliconenmatje) erin. Zorg dat de bodem van het stoommandje het water niet raakt.

8
8

Schep een soepopscheplepel beslag op het siliconen matje en verdeel door de stoommand te draaien het beslag over het matje tot een flinterdunne pannenkoek.

9
9

Leg de deksel erop en laat 4 min. stomen. Schenk extra kokend water in de pan, indien nodig.

10
10

Neem het siliconenmatje uit de stoommand en steek zoveel mogelijk deegcirkels uit de pannenkoek. Leg ze op een extra siliconenmatje. Maak zo in totaal 12 deegcirkels.

Tip: Of steek cirkels uit de kant-en-klare wontonvellen met een uitsteker van Ø 14 cm en schep daar de vulling op.

11
11

Schep op het midden van elke deegcirkel 1 theelepel vulling. Vouw het deeg tot een halve cirkel en vorm er een bundeltje van. Maak zo nog 11 bundeltjes.

12
12
  • 1 bieslookplantje

Knip 12 lange sprietjes van het bieslookplantje en leg ze 10 sec. in een laag kokend water. Wikkel de sprietjes bieslook om de dimsum.

13
13
  • 3 el Japanse sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el zwart sesamzaad

Meng voor de dipsaus de rest van de sojasaus met de rijstazijn, sesamolie en het sesamzaad. Serveer de dimsum met de dipsaus.

bereidingstip:

Je kunt ook 20 kant-en-klare wontonvellen gebruiken in plaats van zelfgemaakte pannenkoekjes. Schep de vulling erop, bestrijk rondom met water en vouw de buitenste randen naar boven en naar elkaar toe en druk goed aan. Druk alle lucht eruit.

serveertip:

Serveer de dimsum in een klein stoommandje bedekt met bananenblad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.