Zwaardvissteaks met tomatentartaar

Subtiel pittig visgerecht met een heerlijk frisse tartaar van tomaat erbij. Bomvol smaken!

250 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 30 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Laat de vis ontdooien. Dep droog met keukenpapier. Meng de chili-knoflooksaus met 2 el sesamolie en het limoensap en bestrijk de vis ermee. Laat 30 min. marineren.

  2. Snipper de sjalot. Laat de tomatenpartjes uitlekken en snijd fijn. Snijd de koriander zo fijn mogelijk. Meng de tomaat, koriander, sjalot, vissaus, de rest van de sesamolie, het limoenrasp en sesamzaad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Laat de zwaardvis uitlekken, maar bewaar de marinade. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de zwaardvis 4 min. Keer halverwege. Bestrijk tijdens het grillen met de marinade. Serveer de zwaardvis met de tomatentartaar en limoenpartjes.

  • combinatietipLekker met noedels.
  • Citrus snijden

    Instructievideo - 01:15 min.

Zwaardvissteaks met tomatentartaar

Subtiel pittig visgerecht met een heerlijk frisse tartaar van tomaat erbij. Bomvol smaken!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Actie uitvoeren

Laat je mening horen!

Ik heb al een AH profiel