Zwaard­vis­steaks met to­ma­tent­ar­taar

Subtiel pittig visgerecht met een heerlijk frisse tartaar van tomaat erbij. Bomvol smaken!

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Subtiel pittig visgerecht met een heerlijk frisse tartaar van tomaat erbij. Bomvol smaken! 4 personen
3 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Laat de vis ontdooien. Dep droog met keukenpapier. Meng de chili-knoflooksaus met 2 el sesamolie en het limoensap en bestrijk de vis ermee. Laat 30 min. marineren.
  2. Snipper de sjalot. Laat de tomatenpartjes uitlekken en snijd fijn. Snijd de koriander zo fijn mogelijk. Meng de tomaat, koriander, sjalot, vissaus, de rest van de sesamolie, het limoenrasp en sesamzaad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Laat de zwaardvis uitlekken, maar bewaar de marinade. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de zwaardvis 4 min. Keer halverwege. Bestrijk tijdens het grillen met de marinade. Serveer de zwaardvis met de tomatentartaar en limoenpartjes.

combinatietip:

Lekker met noedels.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 645 mg
  • vezels 1 g
Tags

Zwaardvissteaks met tomatentartaar

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zwaard­vis­steaks met to­ma­tent­ar­taar

1
1
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

2
2
  • 4 zwaardvissteaks

Laat de vis ontdooien. Dep droog met keukenpapier.

3
3
  • 2 el chili-knoflooksaus
  • 2 el sesamolie

Meng de chili-knoflooksaus met de sesamolie en het limoensap en bestrijk de vis ermee. Laat 30 min. marineren.

4
4
  • ½ sjalot
  • 400 g filetti (tomatenpartjes)
  • 7½ g koriander

Snipper de sjalot. Laat de tomatenpartjes uitlekken en snijd fijn. Snijd de koriander zo fijn mogelijk.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 1 tl vissaus
  • ½ el sesamolie
  • 1 el zwart sesamzaad

Meng de tomaat, koriander, sjalot, vissaus, de sesamolie, het limoenrasp en sesamzaad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Laat de zwaardvis uitlekken, maar bewaar de marinade.

7
7

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de zwaardvis 4 min. Keer halverwege. Bestrijk tijdens het grillen met de marinade.

8
8

Serveer de zwaardvis met de tomatentartaar en limoenpartjes.

combinatietip:

Lekker met noedels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.