Won­tons met var­kens­vlees en boe­ren­kool

Ideaal hapje om samen met kinderen te maken én op te eten!

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees bijgerecht Ideaal hapje om samen met kinderen te maken én op te eten! 30 stuks
5 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vochtige theedoek
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de wontonvellen ontdooien. Bedek de vellen met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen.
  2. Verwijder met een mes het vel van de worstjes. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Snijd 5 cm van de stelen van de koriander en snijd fijn. Bewaar de rest. Meng het worstvlees, de gember, knoflook, koriandersteeltjes, boerenkool, witte peper en 1 el sojasaus tot een samenhangend geheel.
  3. Leg in het midden van een wontonvel 1 tl vulling. Bestrijk het wontonvel rondom de vulling met water Vouw het vel over de vulling heen tot een driehoek en druk alle lucht eruit. Maak de punten aan de lange zijde nat met water. Vouw deze punten naar elkaar toe en plak vast. Maak zo nog 29 wontons.
  4. Laat de olie (een laag van ca. 10 cm) in een pan goed heet worden en frituur de wontons in delen in 1.5 min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Maak ondertussen de dressing. Boen de limoen schoon, halveer de vrucht en pers uit. Snijd de bosui in ringetjes en de rest van de koriander fijn. Meng de rest van de sojasaus met 2 el limoensap, de sesamolie, bosui en koriander. Serveer in een schaaltje erbij.

variatietip:

Deze wontons zijn ook lekker in de soep: kook ze 3.5 min. in ruim water met zout en serveer in een soep met groente. Bijvoorbeeld noedelsoep met shiitakes. Als hapje zijn ze gekookt ook heerlijk.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 180 mg
  • vezels 0 g
Tags

Wontons met varkensvlees en boerenkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Won­tons met var­kens­vlees en boe­ren­kool

1
1
  • 30 wontonvellen

Laat de wontonvellen ontdooien. Bedek de vellen met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen.

2
2
  • 230 g varkenschipolata's

Verwijder met een mes het vel van de worstjes.

3
3
  • 2 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 8 g verse koriander

Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Snijd 5 cm van de stelen van de koriander en snijd fijn. Bewaar de rest.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 50 g gesneden boerenkool
  • ¼ tl witte peper
  • 1 el sojasaus

Meng het worstvlees, de gember, knoflook, koriandersteeltjes, boerenkool, witte peper en de sojasaus tot een samenhangend geheel.

5
5

Leg in het midden van een wontonvel 1 tl vulling. Bestrijk het wontonvel rondom de vulling met water

6
6

Vouw het vel over de vulling heen tot een driehoek en druk alle lucht eruit.

7
7

Maak de punten aan de lange zijde nat met water. Vouw deze punten naar elkaar toe en plak vast. Maak zo nog 29 wontons.

8
8
  • 1 liter arachideolie

Laat de olie (een laag van ca. 10 cm) in een pan goed heet worden en frituur de wontons in delen in 1.5 min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

Frituren

Instructievideo

01:34 min.

9
9
  • 1 limoen

Maak ondertussen de dressing. Boen de limoen schoon, halveer de vrucht en pers uit.

10
10
  • 1 bosui

Snijd de bosui in ringetjes en de rest van de koriander fijn.

11
11
  • 2 el sojasaus
  • 1 el geroosterde sesamolie

Meng de rest van de sojasaus met 2 el limoensap, de sesamolie, bosui en koriander. Serveer in een schaaltje erbij.

variatietip:

Deze wontons zijn ook lekker in de soep: kook ze 3.5 min. in ruim water met zout en serveer in een soep met groente. Bijvoorbeeld noedelsoep met shiitakes. Als hapje zijn ze gekookt ook heerlijk.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.