Ge­gril­de hal­lou­mi met zelf­ge­maak­te ru­co­la­hum­mus

Een perfect recept om kennis te maken met deze veelzijdige kaas uit Cyprus.

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een perfect recept om kennis te maken met deze veelzijdige kaas uit Cyprus. 4 personen
3 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer met beker
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bieten in partjes en halveer de worteltjes in de lengte. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Meng de biet, worteltjes, knoflook, komijn, 2 el olie en peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  2. Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk er het kokend water over. Dek af en laat 10 min. staan. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de helft van de rucola grof en doe samen met de kikkererwten met het vocht, peper en zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot smeuïge hummus. Breng op smaak met het citroensap.
  3. Roer de couscous los met een vork en meng de rest van de olie, het citroenrasp, peper en eventueel zout erdoor. Verhit de grillpan. Snijd de halloumi in 16 plakken en gril ze in 2 delen 3 min. Keer halverwege. Houd de halloumi warm onder aluminiumfolie. Neem de groenten uit de oven en meng met de rest van de rucola door de couscous. Verdeel de halloumi en hummus erover en serveer direct.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Casillero del Diablo Merlot.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 910 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Gegrilde halloumi met zelfgemaakte rucolahummus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de hal­lou­mi met zelf­ge­maak­te ru­co­la­hum­mus

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 500 g gekookte bietjes
  • 500 g geschrapte worteltjes
  • 1 teen knoflook

Snijd de bieten in partjes en halveer de worteltjes in de lengte. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

3
3
  • 4 tl komijnzaad
  • 2 el (olijf)olie

Meng de biet, worteltjes, knoflook, komijn, de olie en peper en zout.

4
4

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

5
5
  • 250 g couscous
  • 300 ml kokend water

Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk er het kokend water over. Dek af en laat 10 min. staan.

6
6
  • 1 citroen

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

7
7
  • 20 g rucola
  • 200 g kikkererwten

Snijd de rucola grof en doe samen met de kikkererwten met het vocht, peper en zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot smeuïge hummus.

8
8

Breng op smaak met het citroensap.

9
9
  • 2 el (olijf)olie

Roer de couscous los met een vork en meng de olie, het citroenrasp, peper en eventueel zout erdoor.

10
10
  • 450 g halloumi 43+

Verhit de grillpan. Snijd de halloumi in 16 plakken en gril ze in 2 delen 3 min. Keer halverwege. Houd de halloumi warm onder aluminiumfolie.

11
11
  • 20 g rucola

Neem de groenten uit de oven en meng met de rucola door de couscous. Verdeel de halloumi en hummus erover en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.