Ge­roos­ter­de Ita­li­aan­se kip met groen­ten van de bak­plaat

Een hartverwarmend gerecht waarbij de oven het werk doet.

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een hartverwarmend gerecht waarbij de oven het werk doet. 4 personen
3 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was ondertussen de aubergines, halveer in de lengte en snijd de helften nogmaals door in de lengte. Snijd de repen in stukken van ½ cm breed. Was de courgette en halveer in de lengte. Snijd in plakken van 1 cm breed.
  2. Verdeel de aubergine en courgette samen met de aardappelschijfjes, de helft van de olie, peper en eventueel zout over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
  3. Was ondertussen de tomaten en snijd in kwarten. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd elke kipdijfilet in 3 stukken.
  4. Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven. Schep de tomaten, knoflook, kip, Italiaanse kruiden, flakes en de rest van de olie door de aardappelschijfjes, aubergine en courgette. Bak nog 15 min. in het midden van de oven. Schep na 8 min. nogmaals om.
  5. Neem de bakplaat uit de oven en verdeel over de borden. Verdeel de rucola erover en serveer direct.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Fontanafredda Briccotondo Barbera.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 820 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.810 mg
  • vezels 20 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Geroosterde Italiaanse kip met groenten van de bakplaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de Ita­li­aan­se kip met groen­ten van de bak­plaat

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 aubergines

Was ondertussen de aubergines, halveer in de lengte en snijd de helften nogmaals door in de lengte. Snijd de repen in stukken van ½ cm breed.

3
3
  • 1 courgette

Was de courgette en halveer in de lengte. Snijd in plakken van 1 cm breed.

4
4
  • 900 g aardappelschijfjes
  • 2 el (olijf)olie

Verdeel de aubergine en courgette samen met de aardappelschijfjes, olie, peper en eventueel zout over een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5

Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 5 trostomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g scharrel kipdijfilets

Was ondertussen de tomaten en snijd in kwarten. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd elke kipdijfilet in 3 stukken.

7
7

Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven.

8
8
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 90 g Parmigiano Reggiano-flakes
  • 2 el (olijf)olie

Schep de tomaten, knoflook, kip, Italiaanse kruiden, flakes en olie door de aardappelschijfjes, aubergine en courgette.

9
9

Bak nog 15 min. in het midden van de oven. Schep na 8 min. nogmaals om.

10
10
  • 40 g rucola

Neem de bakplaat uit de oven en verdeel over de borden. Verdeel de rucola erover en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.