Zoe­te-aard­ap­pel­stamp­pot met zalm, kool en pin­da

Exotisch: een stamppotje van zoete aardappel en groene kool met zalm, pinda’s en gember. Verrassend anders!

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Exotisch: een stamppotje van zoete aardappel en groene kool met zalm, pinda’s en gember. Verrassend anders! 4 personen
3 49

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in water met zout in 15 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en eventueel zout en bak 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat afgedekt op een bord 10 min. rusten. Schil en snijd ondertussen de gember fijn, snijd de knoflook fijn en hak de pinda’s grof.
  3. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de gember 2 min. Voeg de knoflook en kool toe en roerbak 5 min. Voeg het water toe en roerbak nog 5 min. Schep de taugé erdoor en neem van het vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Giet de aardappelen af, stamp met de pureestamper tot puree en schep door het groenekoolmengsel. Breek de zalm in stukken en verdeel over de stamppot. Garneer met de pinda’s.

variatietip:

Je kunt de groene kool met prei en peen ook vervangen door Thaise roerbakmix (zak 400 g).

combinatietip:

Lekker met partjes limoen.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 165 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Zoete-aardappelstamppot met zalm, kool en pinda

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te-aard­ap­pel­stamp­pot met zalm, kool en pin­da

1
  • 1 kg zoete aardappel

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in water met zout in 15 min. gaar.

2
  • 1 el olijfolie
  • 300 g zalm

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en eventueel zout en bak 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

3
  • 3 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 80 g gezouten pinda's

Neem uit de pan en laat afgedekt op een bord 10 min. rusten. Schil en snijd ondertussen de gember fijn, snijd de knoflook fijn en hak de pinda’s grof.

4
  • 1 el olijfolie
  • 800 g groene kool met prei en peen

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de gember 2 min. Voeg de knoflook en kool toe en roerbak 5 min.

5
  • 50 ml kraanwater
  • 100 g taugé

Voeg het water toe en roerbak nog 5 min. Schep de taugé erdoor en neem van het vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Giet de aardappelen af, stamp met de pureestamper tot puree en schep door het groenekoolmengsel.

7

Breek de zalm in stukken en verdeel over de stamppot. Garneer met de pinda’s. Lekker!

variatietip:

Je kunt de groene kool met prei en peen ook vervangen door Thaise roerbakmix (zak 400 g).

combinatietip:

Lekker met partjes limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.