Ha­ver­mout-ro­zij­nen­koek­jes zon­der ge­raf­fi­neer­de sui­ker

Het zoete in deze koekjes komt van de appels en de rozijnen. Extra suiker heb je dus helemaal niet nodig!

  • tussendoortje
  • 12 stuks
  • 145 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
tussendoortje Het zoete in deze koekjes komt van de appels en de rozijnen. Extra suiker heb je dus helemaal niet nodig! 12 stuks
3 67

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Rasp de appels. Meng met de havermout, rozijnen, en ⅘ van het amandelschaafsel, de boter en het zout en kneed tot een samenhangend geheel.
  2. Rol met natte handen 12 balletjes en druk plat. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.

bewaartip:

Bewaar de koekjes maximaal 3 dagen afgesloten buiten de koelkast.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 25 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Havermout-rozijnenkoekjes zonder geraffineerde suiker

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­ver­mout-ro­zij­nen­koek­jes zon­der ge­raf­fi­neer­de sui­ker

1
1
  • 2 friszoete appels

Verwarm de oven voor op 170 °C. Rasp de appels.

2
2
  • 200 g havermout
  • 50 g rozijnen
  • 44 g amandelschaafsel
  • 50 g boter
  • ¼ tl zout

Meng met de havermout, rozijnen, het amandelschaafsel, de boter en het zout en kneed tot een samenhangend geheel.

3
3
  • 11 g amandelschaafsel

Rol met natte handen 12 balletjes en druk plat. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.

4
4

Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

5
5

Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.

bewaartip:

Bewaar de koekjes maximaal 3 dagen afgesloten buiten de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.