Vol­ko­ren­toast met avo­ca­do

Luxe ontbijt voor op een mooie zondagmorgen.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch Luxe ontbijt voor op een mooie zondagmorgen. 4 personen
4 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de sneetjes brood.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd in dunne partjes.
  3. Leg de sneetjes toast op 4 borden. Verdeel de avocado erover en bestrooi met peper en een klein beetje zout. Verdeel de tomaat en kiemgroenten erover en serveer.

variatietip:

Varieer eens met andere kiemgroenten. Naast de milde mix is er ook een pittige mix met radijs-, groene radijs- en preikiemen.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 310 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Volkorentoast met avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­toast met avo­ca­do

1
1
  • 8 sneetjes volkorenbrood

Rooster de sneetjes brood.

2
2
  • 100 g cherrytomaten
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

3
3

Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd in dunne partjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

4
4

Leg de sneetjes toast op 4 borden. Verdeel de avocado erover en bestrooi met peper en een klein beetje zout.

5
5
  • 60 g milde kiemgroente

Verdeel de tomaat en kiemgroenten erover en serveer.

variatietip:

Varieer eens met andere kiemgroenten. Naast de milde mix is er ook een pittige mix met radijs-, groene radijs- en preikiemen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.