Ge­vul­de ei­tjes met avo­ca­do en wa­sa­bi­crunch

Gevulde eitjes met een romige, pittige bite door de mix van avocado en wasabi. Een klassieker met een moderne twist.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Gevulde eitjes met een romige, pittige bite door de mix van avocado en wasabi. Een klassieker met een moderne twist. 20 stuks
3 8

Ingrediënten

20 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • spuitzak met kartelmondje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte.
  2. Maal ondertussen de wasabibollen zeer fijn in de keukenmachine. Houd apart en meng met het sesamzaad. Maak de kom schoon.
  3. Halveer de eieren, haal voorzichtig de dooiers eruit en doe ze in de kom van de keukenmachine. Leg het witte deel op een schaal met de snijkant naar boven.
  4. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Voeg de avocado, mayonaise, het citroensap en de wasabipaste toe aan het eigeel. Maal fijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Schep de vulling in een spuitzak en vul de eieren ermee. Bestrooi een bord met het wasabikruim en plaats de eitjes erop. Garneer met de zalmeitjes en het in stukjes gescheurde norivel. Serveer direct.

variatietip:

Kun je geen wilde zalmeitjes vinden? Dan kun je dit gerecht ook zonder de eitjes maken.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 85 mg
Tags
Ook te zien in

Gevulde eitjes met avocado en wasabicrunch

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de ei­tjes met avo­ca­do en wa­sa­bi­crunch

1
  • 10 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte.

2
  • 30 g wasabibollen
  • 1 el sesamzaad

Maal ondertussen de wasabibollen zeer fijn in de keukenmachine. Houd apart en meng met het sesamzaad. Maak de kom schoon.

Tip: Je kunt ze ook in de beker met de staafmixer fijnmalen.

3

Halveer de eieren, haal voorzichtig de dooiers eruit en doe ze in de kom van de keukenmachine. Leg het witte deel op een schaal met de snijkant naar boven.

4
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

5
  • 4 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 2½ tl wasabipaste

Voeg de avocado, mayonaise, het citroensap en de wasabipaste toe aan het eigeel. Maal fijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Schep de vulling in een spuitzak en vul de eieren ermee. Bestrooi een bord met het wasabikruim en plaats de eitjes erop.

7
  • 25 g wilde zalmeitjes
  • 1 sushi norivel (zeewier)

Garneer met de zalmeitjes en het in stukjes gescheurde norivel. Serveer direct. Lekker!

variatietip:

Kun je geen wilde zalmeitjes vinden? Dan kun je dit gerecht ook zonder de eitjes maken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.