Bie­ten-cho­co­la­de­brow­nies

Een brownie waar je je niet schuldig over hoeft te voelen. Wil je er nog één?

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 375 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Een brownie waar je je niet schuldig over hoeft te voelen. Wil je er nog één? 8 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • zeef
  • brownievorm (28 x 18 cm)
  • handmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Meng het gebroken lijnzaad met het water en laat 5 min. staan.
  2. Giet de bietjes af. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Houd 1 el bietenpuree apart voor de bietenroom.
  3. Breek ondertussen de chocolade in stukjes. Verwarm de olie (laat niet koken), neem de pan van het vuur en laat de chocolade er al roerend in smelten. Voeg 100 ml ahornsiroop, het lijnzaadmengsel en de bietenpuree toe.
  4. Zeef de speltbloem, het bakpoeder en de cacao boven een ruime kom en meng het bieten-chocolademengsel erdoor. Roer het vanillearoma erdoor en schenk het beslag in de brownievorm. Bak ca. 40 min. in het midden van de oven.
  5. Klop ondertussen de alpro en de rest van de ahornsiroop met een handmixer lobbig. Swirl met een satéprikker de rest van de bietenpuree door de room.
  6. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Haal uit de vorm en laat helemaal afkoelen op een rooster. Snijd in stukken en serveer met de room.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 175 mg
  • vezels 6 g
Tags

Bieten-chocoladebrownies

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten-cho­co­la­de­brow­nies

1

Verwarm de oven voor op 180 ˚C.

2
  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 5 el kraanwater

Meng het gebroken lijnzaad met het water en laat 5 min. staan.

3
  • 500 g gekookte rode bieten

Giet de bietjes af. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Houd 1 el bietenpuree apart voor de bietenroom.

4
  • 100 g pure chocolade
  • 75 ml olijfolie

Breek ondertussen de chocolade in stukjes. Verwarm de olie (laat niet koken), neem de pan van het vuur en laat de chocolade er al roerend in smelten.

5
  • 100 ml ahornsiroop

Voeg de ahornsiroop, het lijnzaadmengsel en de bietenpuree toe.

6
  • 100 g speltbloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 el cacaopoeder

Zeef de speltbloem, het bakpoeder en de cacao boven een ruime kom en meng het bieten-chocolademengsel erdoor.

7
  • 2 tl vanillearoma

Roer het vanillearoma erdoor en schenk het beslag in de brownievorm. Bak ca. 40 min. in het midden van de oven.

8
  • 250 ml alpro op te kloppen
  • 20 ml ahornsiroop

Klop ondertussen de alpro en ahornsiroop met een handmixer lobbig. Swirl met een satéprikker de rest van de bietenpuree door de room.

9

Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Haal uit de vorm en laat helemaal afkoelen op een rooster. Snijd in stukken en serveer met de room. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.