Kerst­gra­no­la met cran­ber­ry's, kof­fie, no­ten en cho­co­la­de

Neem eens een potje zelfgemaakt granola mee voor de gastvrouw als je ergens gaat eten. Hartstikke leuk om te krijgen én te geven!

  • ontbijt
  • 10 stuks
  • 345 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 40 min. oventijd
(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Neem eens een potje zelfgemaakt granola mee voor de gastvrouw als je ergens gaat eten. Hartstikke leuk om te krijgen én te geven! 10 stuks
3 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • 2 afsluitbare glazen potten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 120 °C. Hak de noten grof. Meng de noten, havermout, quinoa, honing en espresso in een kom.
  2. Verdeel over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Schuif onder elkaar in de oven en rooster in ca. 40 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om.
  3. Neem de granola uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen. Hak ondertussen de chocolade grof. Meng de granola met de chocolade en gojibesmix en verdeel over de potten.

combinatietip:

Lekker met Griekse yoghurt of (amandel)melk, vers fruit en extra honing. Dan is het gerecht niet meer lactosevrij.

bewaartip:

Je kunt de granola in een afgesloten pot ca. 2 weken bewaren.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 28 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kerst­gra­no­la met cran­ber­ry's, kof­fie, no­ten en cho­co­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 120 °C.

2
2
  • 175 g ongebrande notenmix
  • 200 g havermout
  • 100 g quinoa
  • 120 g honing
  • 50 ml espresso

Hak de noten grof. Meng de noten, havermout, quinoa, honing en espresso in een kom.

3
3

Verdeel over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Schuif onder elkaar in de oven en rooster in ca. 40 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om.

4
4
  • 50 g pure chocolade 72%

Neem de granola uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen. Hak ondertussen de chocolade grof.

5
5
  • 150 g mix gojibes, incabes, moerbei en cranberry

Meng de granola met de chocolade en gojibesmix en verdeel over de potten.

combinatietip:

Lekker met Griekse yoghurt of (amandel)melk, vers fruit en extra honing. Dan is het gerecht niet meer lactosevrij.

bewaartip:

Je kunt de granola in een afgesloten pot ca. 2 weken bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.