Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
Neem eens een potje zelfgemaakt granola mee voor de gastvrouw als je ergens gaat eten. Hartstikke leuk om te krijgen én te geven!
345 kcal
10 min. bereiden, 40 min. oventijd, 1 uur wachten
Ingrediënten
Aantal porties
175 g
200 g
100 g
120 g
50 ml
50 g
150 g
Dit heb je nodig
bakpapier
afsluitbare glazen potten
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2015 nr. 12 - Homemade kerst
Verwarm de oven voor op 120 °C. Hak de noten grof. Meng de noten, havermout, quinoa, honing en espresso in een kom.
Verdeel over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Schuif onder elkaar in de oven en rooster in ca. 40 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om.
Neem de granola uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen. Hak ondertussen de chocolade grof. Meng de granola met de chocolade en gojibesmix en verdeel over de potten.
- bewaartipJe kunt de granola in een afgesloten pot ca. 2 weken bewaren.
- combinatietipLekker met Griekse yoghurt of (amandel)melk, vers fruit en extra honing. Dan is het gerecht niet meer lactosevrij.
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
Neem eens een potje zelfgemaakt granola mee voor de gastvrouw als je ergens gaat eten. Hartstikke leuk om te krijgen én te geven!

10 porties
345 kcal
10 min. bereiden
1 uur wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 120 °C. Hak de noten grof. Meng de noten, havermout, quinoa, honing en espresso in een kom.
Verdeel over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Schuif onder elkaar in de oven en rooster in ca. 40 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om.
Neem de granola uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen. Hak ondertussen de chocolade grof. Meng de granola met de chocolade en gojibesmix en verdeel over de potten.
bewaartip:Je kunt de granola in een afgesloten pot ca. 2 weken bewaren.
combinatietip:Lekker met Griekse yoghurt of (amandel)melk, vers fruit en extra honing. Dan is het gerecht niet meer lactosevrij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 porties)
175 g ongebrande notenmix
200 g havermout
100 g quinoa
120 g vloeibare honing
50 ml espresso
50 g pure chocolade 72%
150 g mix gojibes, incabes, moerbei en cranberry
Dit heb je nodig
bakpapier
afsluitbare glazen potten




