Spi­cy glüh­wein

Deze kruidige warme wijn zorgt voor het echte wintersportgevoel.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
drankje met alcohol Deze kruidige warme wijn zorgt voor het echte wintersportgevoel. 4 personen
2 3

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de sinaasappels in plakken. Giet de wijn in een pan (niet een van aluminium, want dat beïnvloedt de smaak).
  2. Voeg de plakken sinaasappel, de kruidnagel, cayennepeper en ahornsiroop toe. Verwarm 30 min. op laag vuur en roer af en toe door. Breng de wijn niet aan de kook, want dan verdampt de alcohol. Verwijder de kruidnagels. Serveer direct.

variatietip:

Maak ook eens alcoholvrij ‘gloeisap’. Verwarm hiervoor 1 liter troebel appelsap met 2 kaneelstokjes, 1 steranijs, 5 kruidnagels en 2 cm verse gember (in plakjes) 10 min. op laag vuur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 65 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Spicy glühwein

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­cy glüh­wein

1
1
  • 2 sinaasappels

Snijd de sinaasappels in plakken.

2
2
  • 1 liter volle rode wijn

Giet de wijn in een pan (niet een van aluminium, want dat beïnvloedt de smaak).

3
3
  • 2 kruidnagels
  • ½ tl cayennepeper
  • 4 el ahornsiroop

Voeg de plakken sinaasappel, de kruidnagel, cayennepeper en ahornsiroop toe. Verwarm 30 min. op laag vuur en roer af en toe door.

4
4

Breng de wijn niet aan de kook, want dan verdampt de alcohol. Verwijder de kruidnagels. Serveer direct.

variatietip:

Maak ook eens alcoholvrij ‘gloeisap’. Verwarm hiervoor 1 liter troebel appelsap met 2 kaneelstokjes, 1 steranijs, 5 kruidnagels en 2 cm verse gember (in plakjes) 10 min. op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.