He­te huts­pot met sho­ar­ma

Een heerlijk hollands gerecht met een pittig midden-oosters tintje.

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een heerlijk hollands gerecht met een pittig midden-oosters tintje. 4 personen
4 51

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de hutspotgroenten, knoflook, tabasco en peper naar smaak 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipshoarma en paprika 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Meng de hutspotgroenten met de aardappelpuree en 3/4 van de kaas. Serveer met de shoarma, bestrooi met de rest van de kaas.

combinatietip:

Lekker met een rauwkostsalade van o.a. komkommer, radijs, rode ui, peterselie en een frisse yoghurtdressing.

serveertip:

Houd je van extra pittig? Serveer de tabasco erbij voor extra pit.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.335 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 11 2015

Hete hutspot met shoarma

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

He­te huts­pot met sho­ar­ma

1
1
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 500 g hutspotgroenten
  • 1 el tabasco

Verhit de olie in een hapjespan en bak de hutspotgroenten, knoflook, tabasco en peper naar smaak 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
3
  • 2 zoete puntpaprika's

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringen.

4
4
  • 400 g kipdijfiletreepjes shoarma

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipshoarma en paprika 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

5
5
  • 900 g aardappelpuree

Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

6
6
  • 100 g cheddar

Meng de hutspotgroenten met de aardappelpuree en 3/4 van de kaas. Serveer met de shoarma, bestrooi met de rest van de kaas.

combinatietip:

Lekker met een rauwkostsalade van o.a. komkommer, radijs, rode ui, peterselie en een frisse yoghurtdressing.

serveertip:

Houd je van extra pittig? Serveer de tabasco erbij voor extra pit.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.