Dians Tem­peh Ma­nis

Thuiskoks zijn voor ons de echte chef-koks. We vroegen onze volgers om hun signature dish met ons te delen: dit is een van onze favorieten!

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch bijgerecht Thuiskoks zijn voor ons de echte chef-koks. We vroegen onze volgers om hun signature dish met ons te delen: dit is een van onze favorieten! 4 personen
3 48

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de sjalotten, knoflook, gember en peper grof. Doe alles in de vijzel en stamp fijn (boemboe). Snijd de tempeh in dunne reepjes.
  2. Verhit minimaal 1 cm arachideolie in een wokpan en frituur de reepjes ca. 12 min. op hoog vuur. Ze zijn gaar als ze naar boven komen drijven. Neem uit de pan en laat de reepjes op een met keukenpapier bekleed bord uitlekken.
  3. Verhit 1 el olie en de boemboe in een wok en roerbak 2 min. Voeg de palmsuiker toe en schep 2 min. om tot het gekarameliseerd is. Voeg de reepjes tempeh en de ketjap manis toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en schep goed om.

Tip:

Blijf je foto's met ons delen met #allerhande.

Tip:

Houd je van extra pittig? Voeg dan extra rode peper en knoflook toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 885 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Dians Tempeh Manis

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Dians Tem­peh Ma­nis

1
1
  • 2 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 rode peper

Snijd de sjalotten, knoflook, gember en peper grof. Doe alles in de vijzel en stamp fijn (boemboe).

2
2
  • 250 g tempeh

Snijd de tempeh in dunne reepjes.

3
3
  • 300 ml arachideolie

Verhit minimaal 1 cm arachideolie in een wokpan en frituur de reepjes ca. 12 min. op hoog vuur. Ze zijn gaar als ze naar boven komen drijven.

4
4

Neem uit de pan en laat de reepjes op een met keukenpapier bekleed bord uitlekken.

5
5
  • 25 g palmsuiker

Verhit 1 el olie en de boemboe in een wok en roerbak 2 min. Voeg de palmsuiker toe en schep 2 min. om tot het gekarameliseerd is.

6
6
  • 4 el ketjap manis

Voeg de reepjes tempeh en de ketjap manis toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en schep goed om.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.