Spa­ghet­ti met pad­den­stoe­len en cour­get­te­saus

Herfstige pasta om je aan te warmen na een stevige boswandeling.

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Herfstige pasta om je aan te warmen na een stevige boswandeling. 4 personen
2 45

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de courgettes in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes tijm van de takjes.
  2. Verhit de helft van de olie in een ruime soeppan en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de helft van de courgette en de helft van de tijm toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur laag en schenk 100 ml water erbij. Stoof 5 min.
  3. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelenmix 3 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de courgette toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  4. Neem de soeppan van het vuur, voeg 8 el chavroux toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Giet de pasta af en meng met het paddenstoelen-courgettemengsel door de saus. Verdeel over 4 borden en verdeel de rest van de chavroux erover. Bestrooi met de rest van de tijm.

variatietip:

Je kunt de paddenstoelenmix ook vervangen door champignonroerbakmix.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 195 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met paddenstoelen en courgettesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met pad­den­stoe­len en cour­get­te­saus

1
1
  • 4 courgette

Halveer de courgettes in de lengte en snijd in dunne plakjes.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 4 takjes tijm

Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes tijm van de takjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een ruime soeppan en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur.

4
4

Voeg de helft van de courgette en de helft van de tijm toe en bak 4 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 100 ml kraanwater

Draai het vuur laag en schenk het water erbij. Stoof 5 min.

6
6
  • 300 g glutenvrije spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 g paddenstoelenmix met puntpaprika en zoete ui

Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelenmix 3 min. op hoog vuur.

8
8

Voeg de rest van de courgette toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

9
9
  • 150 g chavroux frais nature 45+

Neem de soeppan van het vuur, voeg 8 el chavroux toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Giet de pasta af en meng met het paddenstoelen-courgettemengsel door de saus.

11
11

Verdeel over 4 borden en verdeel de rest van de chavroux erover. Bestrooi met de rest van de tijm.

variatietip:

Je kunt de paddenstoelenmix ook vervangen door champignonroerbakmix.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.