Groe­ne kool met kik­ker­erw­ten

Serveer kool met kikkererwten en kerrie en een nieuwe favoriet is geboren.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Serveer kool met kikkererwten en kerrie en een nieuwe favoriet is geboren. 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kool in repen van 1½ cm breed en de knoflook in plakjes. Verhit de helft van de arachideolie in een braadpan en bak de kool en knoflook 2 min. Voeg het water en ketjap manis toe en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.
  2. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Verhit een koekenpan met de rest van de arachideolie en bak de kikkererwten met de kerrie in 8 min. op (middel)hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de kool. Schep op een bord en rasp de schil van de grapefruit erboven.

variatietip:

In plaats van het rasp van ½ grapefruit kun je ook het rasp van 1 sinaasappel gebruiken.

combinatietip:

Lekker met falafelballetjes en basmatirijst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Groene kool met kikkererwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne kool met kik­ker­erw­ten

1
1
  • 600 g groene kool
  • 2 tenen knoflook

Snijd de kool in repen van 1½ cm breed en de knoflook in plakjes.

2
2
  • 2 el arachideolie

Verhit de arachideolie in een braadpan en bak de kool en knoflook 2 min.

3
3
  • 100 ml kraanwater
  • 4 el ketjap manis

Voeg het water en ketjap manis toe en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.

4
4
  • 350 g kikkererwten

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en dep goed droog met keukenpapier.

5
5
  • 2 el arachideolie
  • 2 tl kerrie

Verhit een koekenpan met arachideolie en bak de kikkererwten met de kerrie in 8 min. op (middel)hoog vuur goudbruin.

6
6
  • ½ grapefruit

Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de kool. Schep op een bord en rasp de schil van de grapefruit erboven.

variatietip:

In plaats van het rasp van ½ grapefruit kun je ook het rasp van 1 sinaasappel gebruiken.

combinatietip:

Lekker met falafelballetjes en basmatirijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.