Ge­gra­ti­neer­de sprui­ten­stamp­pot

Heerlijk romige stamppot dankzij de kaas en de knolselderij. Zelfs als je niet van spruiten houdt, moet je dit gewoon eens proberen.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 510 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Heerlijk romige stamppot dankzij de kaas en de knolselderij. Zelfs als je niet van spruiten houdt, moet je dit gewoon eens proberen. 4 personen
3 72

Ingrediënten

Keukenspullen
  • stoommandje
  • pureestamper
  • lage ronde ovenschaal (Ø 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in een ruime pan water met zout in 20 min. gaar.
  2. Maak ondertussen de spruiten schoon, halveer ze en stoom in een stoommand of -pan in 6 min. beetgaar.
  3. Rasp ondertussen de kaas en snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 4 min. krokant. Voeg de knoflook en laurier toe en bak 2 min. mee op laag vuur.
  4. Giet de aardappelen en knolselderij af en doe terug in de pan. Voeg de spruiten, boter, melk en chorizo toe en stamp tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over de ingevette ovenschaal.
  5. Meng de kaas met de panko en strooi over de stamppot. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.

variatietip:

Geen panko in huis? Je kunt ook 2 sneetjes geroosterd brood fijnmalen en door de kaas mengen.

video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 775 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Gegratineerde spruitenstamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de sprui­ten­stamp­pot

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 500 g iets kruimige aardappelen
  • 500 g knolselderij

Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in een ruime pan water met zout in 20 min. gaar.

3
  • 700 g spruitjes

Maak ondertussen de spruiten schoon, halveer ze en stoom in een stoommand of -pan in 6 min. beetgaar.

4
  • 100 g jong belegen kaas
  • 1 teen knoflook
  • 100 g chorizo pamplona

Rasp ondertussen de kaas en snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 4 min. krokant.

5
  • 3 tl gemalen laurier

Voeg de knoflook en laurier toe en bak 2 min. mee op laag vuur.

6
  • 25 g boter
  • 100 ml melk

Giet de aardappelen en knolselderij af en doe terug in de pan. Voeg de spruiten, boter, melk en chorizo toe en stamp tot puree.

7
  • 2 g boter

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over de ingevette ovenschaal.

8
  • 50 g panko

Meng de kaas met de panko en strooi over de stamppot. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is. Lekker!

variatietip:

Geen panko in huis? Je kunt ook 2 sneetjes geroosterd brood fijnmalen en door de kaas mengen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.